Artur Mas, 'persona non grata' a Madrid

La Universidad Politécnica de Madrid (UPM) junt amb la Escuela Técnica Superior de Ingenieros Industriales (ETSII) han decidit censurar la presència en un debat de l'expresident

Imatge d'arxiu d'Artur Mas
Imatge d'arxiu d'Artur Mas | CatalunyaDiari.cat

Sembla que els problemes per Artur Mas no cessen. Després que la Generalitat li hagi reclamat 5,2 milions d'euros per les despeses del 9-N, ara és Madrid qui li ha donat una mala notícia.

 

L'expresident havia estat convidat a formar part del debat 'Cataluña: el ayer y el mañana' fins que la UPM ha decidit fer-li una finta i canviar el lloc de la celebració. Així doncs, l'esdeveniment que en un primer lloc havia de tenir lloc a les dependències de la Universitat s'ha traslladat a un emplaçament de caràcter privat, limitant al màxim les places i dificultant molt més qualsevol possibilitat d'assistir al simposi.

Una acció molt polèmica i criticada

L'Associación Ítaca -que s'encarrega de l'organització de l'esdeveniment- ha fet públic el seu malestar amb la decisió presa per la Universitat, i ha informat que en un correu enviat per la UPM es fa saber que el motiu principal de la censura a Artur Mas és ni més ni menys que «la seva figura pot perjudicar la imatge de la universitat». A més, pot «crear una polèmica innecessària» degut a la situació política en la que ens trobem.

La postura adoptada tant per la UPM com per la ETSII ha aixecat pols i ha creat molta controvèrsia, ja que hi ha gent que considera que tal i com explica l'Associació, «la universitat ha d'esdevenir un lloc de debat i difusió d'idees, incloses aquelles que ens incomoden». De fet, aquest diumenge l'entitat va publicar una imatge promocional de la xarrada, instant a tots aquells que finalment no hi pugin assistir a enviar per correu electrònic aquelles preguntes que li voldrien fer a l'actual militant del PDEcat.

L'únic polític vetat 

Per si la decisió no fos prou polèmica per se, resulta que els encarregats de la Universitat sí que han cedit les seves instal·lacions en anteriors ocasions, acollint polítics com el militant del PP Javier Maroto o el socialista Rafael Simancas, i mostrant-se orgullosos i encantats de la seva presència. Aquest motiu fa que els suposats “problemes tècnics” que s'han utilitzat per justificar la censura a Artur Mas siguin difícils de creure, i que sembli més aviat una excusa amb un rerefons molt més profund i turbulent.

 


Comentaris

envia el comentari