Mas demana deixar clar que Puigdemont no podrà ser president per «no enganyar ningú»

L'expresident també ha assegurat que tornar a primera línia de política «no és el seu desig»

Artur Mas durant la presentació del Consell de la República (30 octubre 2018)
L'expresident ha opinat sobre les imminents eleccions i el seu paper actual a la política | GTRES

L'expresident Artur Mas és «partidari» que JxCat expliqui «des del primer momento» que Carles Puigdemont no podrà ser president de la Generalitat, en cas que vagi a la propera llista electoral, «perquè ningú se senti enganyat». En una entrevista a Rac1 aquest diumenge al matí, l'exlíder de CiU i el PDeCAT ha insistit que no podrà definir quin paper pot tenir fins que no s'acabi d'endreçar l'espai de JxCat. Mas també creu que les properes setmanes seran «decisives» per l'encaix entre PDeCAT i Crida, on admet que encara «no s'ha trobat la fórmula» per resoldre el problema de forma estructural.

L'excap de l'executiu també ha dit que té «un perfil al cap» sobre com ha de ser el proper candidat, però que no té encara cap persona definida. Sobre les eleccions, Mas ha admès que era partidari d'esgotar la legislatura, però ha constatat que el president del Govern, Quim Torra, està «en mans» del Suprem per la seva inhabilitació com a diputat.

Els plans de l'expresident al món de la política 

D’igual manera, el mateix Artur Mas va anunciar l’any passat que «no descartava» presentar-se a unes properes eleccions. Tot i això, sembla que l’expresident ha rectificat i assegura que «per voluntat pròpia» no es presentarà a una llista electoral i ha afegit que «no és la seva prioritat», tot tenint en compte que aquest dimarts termina la seva inhabilitació. Així, ha afirmat que no es troba dintre dels seus plans però no pot «rebutjar qualsevol possibilitat si realment hi ha molta gent, a nivell intern i extern, que apostin per aquesta possibilitat», segons ha explicat en dues entrevistes a ‘Faqs’ de TV3 i a Rac1.

«Jo això no puc rebutjar-lo d’entrada, però no és el meu desig, no és la meva voluntat, no és el que vull fer», explicava. A més, va afirmar que va reunir-se amb Carles Puigdemont i de cap manera van tractar aquest tema ni van plantejar-se aquesta possibilitat. Tot i això, no es desencadena totalment de la política: «Intentaré trobar una solució que no passi per mi».

«Penso que un país, per anar bé, necessita a la política persones que realment tinguin valia», assegurava Mas. Així, afirma que la seva missió serà trobar aquesta mena de persones per col·locar-les davant del panorama polític en el present o un futur proper. Sobre qui hauria d’estar liderant JxCat, l’expresident ha explicat que té un perfil al seu cap, però no un nom concret. A més, ha apuntat que «fins que el tema de JxCat no estigui aclarat» no pot definir la seva posició al 100%.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari