Artur Mas, sobre la sentència del 9-N: «És una venjança»

«No ens agenollem, no defallim, ens fan mal però no ens fan por», ha comentat l'expresident sobre una sentència que els obliga a pagar 4,9 milions d'euros per l'organització de la consulta del 9-N

Artur Mas ha parlat d'«aberració» i «venjança» per qualificar la decisió del Tribunal de Comptes
Artur Mas ha parlat d'«aberració» i «venjança» per qualificar la decisió del Tribunal de Comptes | CatalunyaDiari.cat

Artur Mas ja hi ha dit la seva sobre la sentència del 9-N. El Tribunal de Comptes obligava a l'expresident de la Generalitat a retornar 4,9 milions d’euros com a contrapartida dels diners invertits per dur a terme la consulta de l’any 2014, i ara, el mateix Mas no s’ha estat de res per qualificar d’una «venjança» la sentència.

Al fil de la qüestió, però, el mateix Mas ha explicat: «Ens mantenim serens i ferms. No ens agenollem, no defallim, ens fan mal però no ens fan por». L’exmàxim responsable del PDeCAT, en aquesta mateixa línia, ha explicat que la sentència és un «avís per a navegants» i ha conclòs: «Fent ironia, això del Tribunal de Comptes sona més a Tribunal per passar comptes».

«Ens fan mal però no ens fan por»

Han estat les paraules de Mas l’endemà de rebre la directriu del Tribunal de Comptes. Artur Mas, que ha aparegut amb la resta d’encausats Irene Rigau, Joana Ortega i Francesc Homs, al Palau Robert de Barcelona, ha remarcat que l’obligació de pagar aquests gairebé 5 milions d’euros se cenyeix en un «intent clar de destrucció personal».

Un intent, tot i això, al qual Mas fa cas omís en relatar: «Però no amb resignació ni defalliment; si algú es pensa que fent-nos mal ens desmoralitzarem o enfonsarem, van molt equivocats».

Artur Mas ha dit que «no ens agenollarem» per la sentència del 9-N
Artur Mas ha dit que «no ens agenollarem» per la sentència del 9-N | CatalunyaDiari.cat

 

«Des del punt de vista jurídic és una aberració; és un abús per fer-s'ho venir bé per castigar-nos», ha continuat assegurant l’expresident català, Artur Mas, mentre explicava que recorreran a la sentència del Tribunal de Comptes «amb el cap ben alt».

 

Artur Mas, condemnat a pagar gairebé 5 milions d’euros pel 9-N

El Tribunal de Comptes va resoldre el passat dilluns, que l'expresident Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega, l'exportaveu del Govern Francesc Homs i l'exconsellera d'Ensenyament, Irene Rigau, haurien de retornar un total de 4,946.788,16 milions d'euros, en concepte de fiança solidària, xifra que correspon als diners públics que es van dedicar a la consulta del 9-N. 

La condemna és solidària, cosa que vol dir que hauran de pagar-ho entre tots. Ara bé, l'expresident Artur Mas és considerat el màxim responsable, i haurà d'abonar el que no aportin la resta de condemnats. 


Comentaris

envia el comentari