Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pep Guardiola Tsunami Democràtic

Artur Mas sondeja Pep Guardiola com a President de la Generalitat

L'expresident va afirmar que tenia «un candidat en ment»

Pep Guardiola Tsunami Democràtic
Pep Guardiola posa veu a Tsunami Democràtic | Tsunami Democràtic

Durant 'Los desayunos de TVE' del passat 12 de setembre, Artur Mas va enunciar parlant sobre el futur president de la Generalitat: «Tinc un candidat al cap, algú que no tingui tanta tradició política» i, segons 'El Confidencial', aquest podria ser l'entrenador Pep Guardiola.

El passat 15 de setembre, el tècnic apareixia com a una de les cares visibles del moviment Tsunami Democràtic posant-li veu afirmant «aquesta lluta no violenta no s'acabarà fins que s'acabi la repressió i es respecti el dret a l'autodeterminació». Segons el mateix mitjà, algunes fonts de PDeCAT i de l'entorn de Puigdemont apunten que el mític entrenador del FC Barcelona sigui el pròxim candidat de JxCat davant unes eleccions que donen com a preferida la formació d'ERC, encapçalada per Pere Aragonès.

El sector que apostaria per l'entrenador del Manchester City tindria la  intenció de trencar l'espiral Puigdemont Torra i apostar per un líder que no depengui de Waterloo. Per aquest motiu, tindrien en ment unes eleccions i no per al pla de Quim Torra de realitzar un nou referèndum. Aquesta jugada d'apostar per Guardiola explicaria la misteriosa retirada de la situació actual de Tsunami Democràtic, que podria haver apostat per preservar la figura del català.

Possible retorn de Guardiola a Catalunya

Si finalment Guardiola es convertís en el líder de JxCat, això  suposaria un gir de 180 graus en el sobiranisme actual en presentar-se algú aliè a la política tradicional  com ja ha passat amb altres candidats europeus. Cal dir que en aquest moment tot apunta que Guardiola tornaria a Catalunya, ja que no té intenció de renovar el seu contracte amb el club anglès.

També et pot interessar...