Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Artur Mas titlla de «problemàtica» la falta d'unió per presentar una llista civil sobiranista

Mas considera que «abusar de les vagues podria tornar-se en contra dels interessos dels catalans»
L'expresident de la Generalitat Artur Mas | Cedida

 

Artur Mas preveu que seria problemàtic que tan sols el PDeCAT volgués afegir-se a la llista sobiranista promoguda per Carles Puigdemont amb l'objectiu d'aconseguir una forta aliança entre la política i la societat civil, segons informa 'La Vanguardia'. Es tracta d'una agrupació d'electors que presenten una candidatura única coneguda sota el nom de 'Democràcia i Dignitat' que hauria d'aconseguir al voltant de 60.000 firmes per poder formar part de les eleccions.

L'expresident Puigdemont ja es va posicionar a favor de la unió independentista perquè així augmentarien les seves possibilitats d'obtenir la majoria i segueix fent pressió a les agrupacions polítiques sobiranistes, però ERC i la CUP continuen dubtant si fer una coalició o no. A més, els altres sectors d'esquerres sobiranistes segueixen sense donar cap pas en relació a aquesta llista unitària.

 

Precaució amb les vagues

Mas considera que s'ha d'anar amb precaució a l'hora de convocar les vagues perquè «fer un abús podria tornar-se en la seva contra i acabar perjudicant els interessos dels catalans». Així doncs, ha aprofitat per esmentar i ficar com a exemple la vaga general del passat dimecres 8 de novembre, en què es va arribar a tallar la circulació en determinades carreteres i vies del transport públic.

 

Per altra banda, ha volgut expressar la seva opinió en relació a la decisió del jutge Pablo Llarena de concedir la possibilitat a Carme Forcadell d'eludir la presó a canvi d'una fiança de 150.000 euros, indicant que «almenys hi ha una fiança pel mig», ja que en altres casos com el d'Oriol Junqueras i els exconsellers cessats no va existir la possibilitat d'evitar ser empresonats.

 

Inclús, ha fet referència a les declaracions de l'exconseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, ja que creu que «es va equivocar en qüestionar els preparatius de la independència i això influeix a què sigui més difícil que assoleixi la presidència de la Generalitat».