Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Artur Mas gaudeix de les vacances gràcies al seu patrimoni

La Caixa de Solidaritat ha acabat de pagar la multa que el Tribunal de Comptes va imposar a l’expresident

Artur Mas cobra 115.000 euros cada any per ser expresident
Artur Mas cobra 115.000 euros cada any per ser expresident | CatalunyaDiari.cat

 

Artur Mas torna a ser notícia gràcies al fet que la Caixa de Solidaritat ha acabat de pagar la multa del 9-N que el Tribunal de Comptes li va interposar i, a més, el pròxim mes de febrer expira la seva inhabilitació de tretze mesos. Ara, ‘El Español’ ha assenyalat tot el patrimoni que té l’expresident de la Generalitat, tot i que les dades oficials són del 2015 i, per tant, aquest podria haver augmentat considerablement en els darrers quatre anys.

El patrimoni d’Artur Mas

Per una banda, ‘El Español’ ha recordat que l'any 2015 Mas va declarar una casa a Barcelona de gairebé 200 metres quadrats construïts, valorada en aquell moment en 230.000 euros i que ara podria haver superat el milió, juntament amb 127.000 euros a banc, un pla de pensions valorat en uns altres  213.000 i, a més a més,  45.000 euros en accions. Tot i que ‘El Español’ destaca que també té un habitatge a Menorca i un vehicle familiar, ambdós a nom de la seva dona, i un altre immoble que tant ell com els seus germans van heretar del seu avi patern.

Per altra, Artur Mas cada any cobra 115.000 euros per ser expresident, tot i que d’aquí a dos anys quan celebri els 65 només seran 90.000, a més, té un vehicle oficial amb xofer i un equip d’escoltes a qui la Generalitat també paga gairebé 19.000 euros a l’any pel lloguer d’un pis  al mateix edifici on viu Mas.

Amb tot, ‘El Español’ destaca que mentre el patrimoni de Mas continua intacte i aquest pot gaudir d’unes bones vacances, la Caixa de Solidaritat, creada per Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural per pagar les despeses derivades del procés –multes i fiances–, ha fet front els dos milions d’euros que quedaven a deure de la multa de més de cinc milions que el Tribunal de Comptes va imposar pel referèndum del 9-N de 2014.

També et pot interessar...