Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jaume Asens

Asens alerta que la «gran coalició de l'Ibex 35» busca el pacte de Sánchez amb Rivera

El líder dels Comuns insta al PSC a «tancar la porta» a una coalició amb Rivera

Jaume Asens
Asens alerta que la «gran coalició de l'Ibex 35» busca el pacte de Sánchez amb Rivera | Catalunya Diari

El portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, ha assegurat que l'oferta llançada pel president de Cs, Albert Rivera, de facilitar la investidura del líder del PSOE i president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, preocupa «profundament» els comuns perquè suposa «una via d'acord» entre ambdues formacions. En una atenció als mitjans, Asens ha advertit contra la proposta de Rivera, que passa perquè tant el PP com Cs s'abstinguin a canvi de tres condicions: que el PSOE renunciï al govern de Navarra, que s'apliqui l'article 155 de la Constitució a Catalunya i que no s'apugin impostos.

Asens ha carregat contra la «confrontació territorial a Navarra i a Catalunya» que creu que busca Rivera i que podria condicionar un govern socialista, per la qual cosa ha insistit en què Podem formi part del proper executiu. «Sempre hem defensat la necessitat d'estar en un govern de coalició de progrés i de caràcter plurinacional per evitar que un govern del PSOE tingui les mans lliures per pactar amb la dreta», ha subratllat, i ha avisat de «la gran coalició de l'Ibex35» que creu que busca Cs.

«Rivera no és vicepresident perquè C's no vol»

Asens ha recordat que el partit taronja ha mantingut la seva negativa a facilitar la investidura de Sánchez fins avui i els ha reconegut que han estat «molt rotunds», per la qual cosa ha demanat «prendre's molt seriosament» el canvi d'actitud que Rivera ha presentat com a «solució d'Estat». «Si avui Rivera no és vicepresident del govern és perquè Cs no vol», ha conclòs, per la qual cosa  ha instat la direcció socialista i especialment el PSC a «tancar la porta» a l'oferiment de Rivera.

També et pot interessar...