rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

El govern espanyol assegura que «sempre que sigui necessari» no es farà cas dels òrgans consultius

És en referencia a la situació actual catalana
Iñigo de la Serna durant la roda de premsa | CatalunyaDiari.cat

 

El ministre de Foment, Iñigo de la Serna, ha assegurat de forma contundent que «sempre que sigui necessari garantir la legalitat», el govern espanyol prendrà les decisions per si mateix, sense tenir en compte els seus òrgans consultius.

 

Es refereix així a la proposta d’impugnació de la candidatura de Carles Puigdemont per la investidura que l’executiu de Mariano Rajoy va fer al Tribunal Constitucional. L’òrgan no la va acceptar però si que va imposar algunes mesures cautelars contra la possible investidura de Carles Puigdemont.

«Èxit polític»

De la Serna ha catalogat aquesta decisió del Tribunal Constitucional com a «èxit polític» del govern, tot i que primerament, el que volia Mariano Rajoy era que aquest òrgan impugnés la candidatura de Puigdemont.

 

Respecte aquesta decisió del govern espanyol, el Consell d’Estat, òrgan consultiu de l’executiu, s’hi va posicionar en contra. Asseguraven que no veien motius suficients per impugnar la candidatura de Puigdemont.

 

De la mateixa forma també van deixar clar que, sota el seu punt de vista, no es poden posar recursos de forma preventiva o adoptar mesures cautelars. Ho justificaven explicant que no es poden prendre mesures contra coses que encara no han passat, sino que han de ser contra un acte concret.

Sense fer cas del Consell d'Estat

Tot i aquestes paraules, l'executiu de Mariano Rajoy no va tirar endarrere i va acudir de totes formes al Constitucional. Assegura De la Serna que gràcies a això s'ha pogut evitar a Catalunya una «situació dramàtica». Aquesta situació, segons diu, hagués sigut la d'un «pròfug de la justícia» sent investit.

 

En aquest sentit no ha deixat de remarcar la importància de la decisió del Tribunal Constitucional d’establir mesures cautelars per a la investidura: «si no, es podria haver comès una greu il·legalitat a Catalunya i estaríem veient un autèntic espectacle», afirma.

 

Deixa caure De la Serna que la decisió es va prendre gracies a l’actuació del govern: «El TC no s'hagués pronunciat mai si el govern no hagués presentat el recurs», assegura. És per això que assegura que en casos com aquest, si és necessari, se seguirà sense fer cas als òrgans consultius. «Si haguéssim atès qui deia que era millor esperar, en aquests moments potser ens n'estaríem penedint», afirma.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris