Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'expresident Carles Puigdemont durant la reunió amb JxCat a Brussel·les el 9 de desembre del 2019

Una associació animalista podria denunciar Puigdemont pel míting de Perpinyà

La situació també podria dur problemes per a l'Ajuntament de Perpinyà

L'expresident Carles Puigdemont durant la reunió amb JxCat a Brussel·les el 9 de desembre del 2019
Carles Puigdemont serà aquest dissabte a Perpinyà. | Cedida

L'acte que aquest dissabte, dia 29 de febrer, ha programat el Consell per la República Catalana a Perpinyà, podria suposar un problema judicial inesperat per a l'eurodiputat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont. La situació és insòlita i sorprenent, però no es descarta que a l'ex president català li pugui tocar el rebre amb un cas, òbviament, d'infinitament menys profunditat que els problemes judicials que té oberts a l'Estat espanyol.

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

Una fira internacional de mascotes, obligada a suspendre's per l'acte de Puigdemont

Ho revela aquest dilluns, 24 de febrer, 'El Confidencial': feia gairebé un any que Mireille Pautrat, organitzadora d'Animaliades, una fira internacional de gossos i gats, tenia reservat el Parc des Expositions, on dissabte es farà el gran acte per rebre  Puigdemont  a la capital de la Catalunya Nord. Pautrat assenyala que en cap moment l'Ajuntament de Perpinyà  els ha comunicat la suspensió de la fira, però és públic que les autoritats franceses i el propi consistori han donat el vistiplau a l'acte de Puigdemont previst per al mateix dia exactament al mateix lloc.

La decisió suposa, implícitament, que la  fira d'animals no es pugui celebrar. Això durà l'entitat organitzadora a la ruïna i a la liquidació: amb les despeses ja fetes i les que tenen compromeses, que s'eleven a 30.000 euros, preveuen haver de dissoldre la seva entitat i despatxar els pocs treballadors amb què compten. Per evitar-ho reclamen una indemnització «per part de l'alcaldia de Perpinyà o del senyor Puigdemont».

Ara per ara, Animaliades  no s'ha suspès perquè la seva organització busca un decret d'alcaldia que així ho confirmi, atès que fins ara no han rebut cap notificació oficial. Serà a partir d'aquí quan podran dur el cas als jutjats, camí que volen seguir «fins al final» i que podria comportar problemes, doncs, per a Puigdemont i per a l'alcaldia de Perpinyà. Caldrà estar atents, doncs, a aquest menor però nou episodi judicial que se li podria obrir a l'ex president de la Generalitat.

També et pot interessar...