Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Santiago Abascal, líder de VOX, en una roda de premsa a Estrasbug, el 14 de gener del 2020

Abascal: «Les violacions han augmentat des que Sánchez és a la Moncloa»

Ho ha dit aquest diumenge, a l'assemblea general del partit

Santiago Abascal, líder de VOX, en una roda de premsa a Estrasbug, el 14 de gener del 2020
Santiago Abascal, líder de VOX, en una roda de premsa a Estrasburg.   | ACN

Vox ha clamat aquest diumenge a Madrid contra les mobilitzacions feministes que aquest 8 de març recorreran nombroses ciutats d'Espanya i ha reivindicat la seva defensa de les dones «lliures» que «no pertanyen a cap tribu». «Des que Pedro Sánchez va arribar al Palau de la Moncloa, les violacions no han deixat d'augmentar de manera dramàtica a Espanya», ha retret el seu líder, Santiago Abascal. Unes declaracions duríssimes que han indignat els socialistes, però també contrincants polítics.

Vox reivindica la seva postura sobre la «igualtat»

El partit ha reivindicat la seva postura sobre la «igualtat» entre homes i dones durant un multitudinari míting que ha servit de colofó ​​a una Assemblea General en la qual Abascal ha estat proclamat president per quatre anys més. Vox no ha aconseguit omplir el Palau de Vistalegre i eren visibles nombrosos seients buits a les grades —segons l'organització, n'han quedat poc més de 1.000 de buits per ocupar els 10.000 previstos.

Les al·lusions al 8-M han estat contínues des de l'inici de l'acte, quan la presidenta de Vox a Madrid, Rocío Monasterio, ha titllat les manifestacions feministes d'«aquelarre» organitzat amb l'objectiu d'aconseguir «més subvencions per als seus xiringuitos». «L'esquerra posa les seves idees i després van les 'veletes' i les 'tovetes' i les secunden», ha lamentat, arremetent també contra Ciutadans i el PP per donar suport a aquestes marxes.

Abascal ha continuat amb aquest discurs carregant contra el vicepresident segon del govern central i líder de Podem, Pablo Iglesias, a qui ha anomenat «mascle alfa», i contra la ministra d'Igualtat, Irene Montero, el nom de la qual no ha pronunciat en cap moment i s'ha dirigit a ella com «la dona del vicepresident».

També et pot interessar...