Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Atac a la seu del PSC de Viladecans el 9 de març de 2018.

El partit català que ha rebut més atacs a les seves seus l'últim any

L'Oficina de Drets Civils comptabilitza 212 atacs a seus de partits durant el 2019

Atac a la seu del PSC de Viladecans el 9 de març de 2018.
Un dels atacs que va rebre el PSC, en aquest cas en una de les seves seus, a Viladecans. | PSC Viladecans

L'Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat de Catalunya va comptabilitzar un total de 212 atacs a seus de partits polítics durant l'any 2019. Així ho recull el seu informe anual, que ha presentat aquest dijous el director de l'ens, Adam Majó, que ha advertit que «segurament n'hi ha més» però que no els han arribat.

El major nombre d'atacs, que en general són «molt menors» i no passen de pintades, s'han produït en locals del PSC. Els socialistes han patit 125 accions contra les seves seus, seguits d'ERC, amb 47. Cs n'ha patit 11; la CUP, 10; Podem, 7; PDeCAT i PPC, 4 cadascun, i JxCat, 3. La majoria van tenir lloc entre els mesos de setembre i desembre.

Nega que hi hagi cap problema de convivència i treu importància a les xifres

Malgrat la contundència de les dades, Majó s'ha esforçat a intentar treure'ls ferro. Ha dit que el PSC els fa arribar «de forma sistemàtica» dades sobre pintades i altres tipus d'atacs, la qual cosa explica per què se situen al capdavant, com també ho fa el fet que tenen, juntament amb ERC, PDeCAT i JxCat, una gran implantació territorial. «Són atacs de danys materials molt lleus», ha insistit el director de l'ODCP, que també ha assegurat que alguns partits no els han aportat cap informació: «No ens han facilitat res».

Tot i aquestes xifres, Majó ha constatat que a Catalunya no hi ha «un problema de convivència», sinó de «tensió política no resolta», ja que la majoria d'incidents tenen lloc en espais «polititzats». «No es produeixen als centres de treball ni educatius, ni als espais de lleure», ha celebrat.

També et pot interessar...

El motiu pel qual vuit ministres del PSOE dimiteixen com a diputats

Escàndol a la Generalitat: Un treballador denuncia assetjament laboral