Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
CUP

Ataquen la parada de la CUP de Manlleu i amenacen diversos militants amb un ganivet

La formació, que qualifica els fets com un «atac feixista», s’ha servit de l’agressió per llançar un missatge a la població i demanar que tothom els planti cara amb «fermesa» | L’home ja ha estat detingut i totes les víctimes estan en bon estat

Lamentables imatges les que ens arriben des de Manlleu, a la comarca d’Osona, on un individu ha intentat boicotejar la parada que la CUP havia muntat en una plaça del municipi. Tal com la mateixa formació s’ha encarregat de mostrar a través d’un vídeo compartit a xarxes socials, l’home en qüestió s’ha encarat amb les persones que custodiaven la parada i, de cop, s’ha dirigit cap a la carpa que els cobria i ha intentat llançar-la a terra i destrossar-la.

A més, fa tan sols uns minuts que el partit ha explicat que el mateix home hauria amenaçat, aquesta mateixa tarda, diversos militants i simpatitzants del partit amb un ganivet de grans dimensions. Per aquest motiu, han convocat una «concentració antifeixista» com a resposta, si bé l'atacant ja hauria estat detingut.

L’agressor, un «conegut feixista» i simpatitzant de Som Identitaris

Les imatges resulten d’allò més sorprenents i desconcertants ja que, en el seu intent de desfer-se de la carpa, l’agressor ha colpejat —de manera involuntària— a diversos membres de la formació, els quals han intentat tornar a ficar les coses al seu lloc amb la màxima celeritat possible per tal de continuar amb la seva comesa com més aviat millor.

Amb tot, el responsable de l’atac no ha estat un individu qualsevol. Tal com la formació de Manlleu s’ha encarregat d’explicar, novament a través del seu compte de Twitter, «Roberto López Zambrana és un conegut feixista a Manlleu».

CUP Manlleu
L'agressor hauria amenaçat diversos militants del partit amb un ganivet | CUP Manlleu

No només això, sinó que l’home en qüestió és també «reincident en atacs a persones i espais culturals i festius alternatius». A més, expliquen que López Zambrana simpatitza amb la formació extremista Som Identitaris.

La CUP ha condemnat l’atac i ha convocat una concentració

Cal destacar que els fets han servit perquè la CUP Manlleu enviés un missatge clar a la població. En relació a l’atac en sí, han manifestat el següent: «Davant la seva violència, la nostra fermesa: no passaran!».

Però no només això. I és que, després de fer pública la identitat de l’agressor, han convidat tothom a dur a terme la mateixa pràctica, i ho han fet a través del següent missatge: «Desemmascarem el feixisme, combatem-lo!».

Per últim, la formació ha pres la determinació de convocar una «concentració antifeixista», que tindrà lloc aquest mateix vespre, després que l’agressor hagi «amenaçat amb un ganivet de grans dimensions» a diversos militants i simpatitzants del partit.

També et pot interessar...

  • La CUP proposa un boicot de les «forces democràtiques» a les europees.

  • Denuncien pintades de 'VOX' al cotxe d'una candidata d'ERC a Tarragona.