IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un atracador demana sortir d'una presó catalana després de la declaració d'independència

L'home argumenta que la Generalitat no reconeix les lleis espanyoles

Imatge de l'interior del CP Brians 1.
Imatge de l'interior del CP Brians 1. | Cedida

Ningú esperava que la declaració d'independència que va pronunciar el passat 10 d'octubre Carles Puigdemont tingués cap efecte sobre les presons catalanes, però així ha estat o, almenys així ho ha interpretat l'Alibio H. Com informa 'El País', aquest pres de 42 anys que actualment resideix a Brians 1, exigia ahir, dimecres 11 d'octubre, la seva posada en llibertat immediata. Segons el raonament de l'home, la Generalitat és l'entitat responsable de les presons, però ara ja no reconeix les lleis espanyoles, per tant Alibio considera que s'ha vulnerat la seva tutela judicial.

Per fer oficial aquest tràmit, el pres ha presentat un document al jutjat de guàrdia de Sant Feliu de Llobregat, escrit a mà i firmat per ell mateix, sol·licitant un «habeas corpus». Aquesta figura legal permet posar a un detingut a disposició immediata del jutge perquè aquest valori si ha estat arrestat de forma il·legal. Alibio explica que no hi ha hagut una tutela judicial efectiva «davant la declaració unilateral d'independència que ha proclamat el Govern de Catalunya, en independència del grau legal en què aquesta es trobi».

Així doncs, l'home presenta la contradicció que l'ha portat a demanar la seva llibertat: «Estic en detenció preventiva intern al CP Brians 1 sota les lleis del codi penal espanyol, però aquestes lleis no les reconeix l'òrgan competent que guarda tant la meva custodia com els meus deures i drets com a ciutadà espanyol», en referència al Departament de Justícia de la Generalitat. Per tant, el pres demana al jutjat que «es pronunciï sobre la meva situació legal».

Alibio és un atracador reincident que va ingressar a presó per primer cop als 24 anys. Després d'una llarga condemna per robatoris amb violència i intimidació, va sortir en llibertat el febrer de 2007. Poques setmanes més tard ja era posseïdor d'una arma amb la qual va atracar una oficina bancaria a Tossa de Mar. Més endavant va cometre setze robatoris més fins que va ser detingut pels Mossos.


Comentaris

envia el comentari