Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Tall de Tsunami Democràtic a La Jonquera

L'Audiència Nacional, amb dificultats per fer caure Tsunami Democràtic

El jutge Manuel García Castellón valora investigar actes vandàlics a Barcelona com terrorisme

Tall de Tsunami Democràtic a La Jonquera
Tall de Tsunami Democràtic a La Jonquera | Catalunya Diari

L'Audiència Nacional ha sol·licitat a diversos experts en ciberseguretat de la Policia Nacional – concretament informàtics de la unitat de ciberdelinqüència--, el bloqueig de l'aplicació de la plataforma independentista Tsunami Democràtic, segons ha informat 'Cadena Ser'. No obstant això, i malgrat els esforços dels investigadors, ha estat impossible bloquejar l'activitat de l'organització a causa de les nombroses capes de seguretat del seu sistema.

D'altra banda, i segons informa 'La Vanguardia', el jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón estaria valorant la possibilitat d'investigar els últims disturbis a Catalunya com actes terroristes.

Dificultats per bloquejar l'aplicació de Tsunami Democràtic

El passat dissabte, Tsunami Democràtic denunciava un seguit d'atacs informàtics, segons ells orquestrats per les forces de seguretat de l'estat, a la seva aplicació. No obstant això, la mateixa plataforma assegura que el sistema va funcionar «com s'esperava» i que no van aconseguir «tombar» l'aplicació. Prova d'això és que hores després van donar a conèixer un seguit de noves protestes en resposta a la sentència del procés.

La plataforma independentista preveia aquests moviments i va reforçar el sistema amb exigències de codi QR que han de ser compartits per un membre «destacat» de la plataforma. En altres paraules: només determinats usuaris de Tsunami Democràtic poden afegir nous usuaris.

Fonts jurídiques consultades per 'Cadena Ser' afirmen que la justícia espanyola treballa amb experts dels Estats Units per tancar l'app. En aquest sentit, GitHub, la web de Microsoft que donava allotjament a l'aplicació va decidir retirar-la del seu repositori, ja que Tsunami Democràtic havia estat declarada «com una organització criminal que impulsa la comissió d'atacs terroristes».

L'Audiència Nacional investigarà Tsunami Democràtic per terrorisme

El comunicat de GitHub va en consonància amb la informació publicada avui per 'La Vanguardia', que senyala que el jutge Manuel García Castellón estudia titllar alguns actes de l'organització com terrorisme. Tot i que el principal objectiu del jutge sons els CDR, altres plataformes com ERT (Equip de Resposta Tàctica) o Tsunami Democràtic estarien en el punt de mira. Diversos jutjats catalans ja duen a terme investigacions contra càrrecs intermedis de la plataforma.

També et pot interessar...