Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mossos antiavalots davant de manifestants a l'alçada de la subdelegació del govern espanyol a Lleida, el 15 d'octubre de 2019

Àudios dels Mossos durant els aldarulls a Barcelona: «Massa gent... és inassumible»

Els agents de la BRIMO van alertar al comandament que necessitarien més reforços

Mossos antiavalots davant de manifestants a l'alçada de la subdelegació del govern espanyol a Lleida, el 15 d'octubre de 2019
Mossos antiavalots davant de manifestants durant uns aldarulls per la sentència del procés | CatalunyaDiari.cat

En les darreres setmanes, arreu del territori català s’estan duent a terme diverses mobilitzacions i protestes que, en alguns casos, acaben en  aldarulls i enfrontaments violents entre els manifestants i els agents dels Mossos d’Esquadra o de la Policia Nacional, sobretot arran de la sentència del procés o, aquesta setmana, després de les eleccions generals.

Els Mossos, molt nerviosos

Un cop la sentència dictada pel Tribunal Suprem va sortir a la llum, aquella mateixa nit, els aldarulls van començar. El primer, el bloqueig de l’aeroport del Prat. A partir d’aquí van començar les càrregues policials a Barcelona i ‘betevé’ ha pogut tenir accés als  àudios d’algunes comunicacions que es van dur a terme la nit del 15 d’octubre entre la Brigada Mòbil dels Mossos i el centre de coordinació (CECOR). En concret entre les 22.45 i les 0.30 hores, moment en el qual el passeig de Gràcia es va convertir en una batalla campal.

Els mossos que estaven en aquell moment van expressar que «no donaven abast» i van descriure que la situació era «inassumible». «Arribem, contenidors cremant, tenim tanques creuades», van explicar els agents al comandament. També van intentar avançar baixant dels furgons i fent servir projectils d’escuma: «Cada vegada que baixem ens crivellen. Baixem amb les llançadores perquè no ens passi això, però és inassumible. Hi ha molta, molta gent». Fins i tot els atacaven amb diversos objectes i van danyar 50 vehicles dels Mossos.

Finalment, va arribar un punt en el qual els agents no s’atrevien a baixar de les furgonetes i volien marxar:  «Encotxem, encotxem!». Tots sentien un gran nerviosisme perquè la situació els sobrepassava i repetien al comandament que hi havia «moltíssima gent» que els llançaven coses «de tota mena» i li van recalcar que «faria falta més presència de furgonetes» de la Brigada Mòbil. A més, fonts consultades pel citat medi han explicat que aquella nit els agents es van «sorprendre» per «l’elevat grau de violència» que alguns grups van tenir i que mai havien vist mai, ja que, a més, buscaven «el cos a cos» amb ells.

També et pot interessar...