Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els regidors del nou govern de l'Ajuntament de Barcelona

BComú augmenta un 40% el sou de Colau i un 27% el dels regidors de Barcelona

Un total de 900 i 600 euros mensuals, respectivament, com a complements del sou fixat al Codi Ètic del partit

Els regidors del nou govern de l'Ajuntament de Barcelona
BComú augmenta el sou de l'alcaldessa Ada Colau i dels regidors del nou govern de l'Ajuntament de Barcelona | Twitter (@jaumecollboni)

 

Barcelona en Comú va aplicar el seu Codi Ètic que fixa els sous de tot el personal electe de la seva formació a l’Ajuntament. En concret, l’alcaldessa Ada Colau cobra 2.200 euros nets al mes en catorze pagues tot i que el seu salari anual oficial seria de 110.000 euros segons el consistori. Es va pactar que la diferència seria entregada a un fons social del partit i, després, aquests diners es donarien a organitzacions de la ciutat, a través d’un concurs.

Colau rebrà 900 euros extres cada mes

Ara, però, en aquest nou mandat,  BComú ha aprovat un complement de sou tant per l’alcaldessa com per tots els regidors de l’Ajuntament, argumentant que és una mesura per compensar les jornades tan llargues que comporta representar el govern, segons han anunciat ‘El País’ i ‘Ara’. Així, el sou de Colau augmentarà en un 40%, rebent 900 euros extres al mes, el de la resta de regidors serà un 27%  més elevat, equivalent a 600 euros mensuals, i el dels comissionats, 300 euros més.

Aquest augment de sou s’ha pres també per compensar tota la dedicació dels representants i la dificultat que tenen a l’hora de conciliar la seva vida laboral i familiar, en relació a les despeses que tenen a l’hora de dinar fora de casa o de pagar un cangur per tenir cura dels seus fills, entre altres detalls que estaven sobre la taula ja des del mandat anterior. Segons expliquen, però, aquesta mesura  no estaria modificant el Codi Ètic de BComú, només seria per compensar els regidors per la seva dedicació.

A més, des del partit han explicat que el 2017 es va dur a terme «una diagnosi de gènere» que va deixar patent «incompliments flagrants» en matèria de conciliació. Per aquesta raó s’ha decidit millorar les condicions salarials de Colau i la resta de regidors i comissionats de BComú. Cal destacar, però, que aquesta mesura no s’aplica als que no estan vinculats al partit, ja que tenen salaris més elevats i no estan sota el Codi Ètic.  

També et pot interessar…