YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

JxCat, Cs i PP aproven el pressupost del Parlament, que apuja un 2% el sou als diputats

La decisió s'ha pres aquest dimarts en una reunió de la mesa ampliada

Imatge d'arxiu del Parlament de Catalunya. | Cedida

L'activitat plenària al Parlament de Catalunya no es reprendrà, després de festes, fins la setmana vinent. Entre dimarts i dijous se celebrarà un ple monogràfic sobre corrupció i també la sessió de control al govern de Catalunya. Amb tot, però, hi ha activitat política als òrgans de govern de la cambra i aquest mateix dimarts s'ha reunit la Mesa ampliada. Sobre la taula hi havia l'aprovació del pressupost del Parlament per garantir-ne el funcionament durant aquest 2020: un tràmit que també ha dut polèmica.

JxCat vota amb Ciutadans i el PP el pressupost, que augmenta un 1,75% els sous

El pressupost s'ha aprovat gràcies als vots dels representants de JxCat, Ciutadans i el PP. Una coincidència curiosa tenint en compte que es tracta de tres formacions habitualment enfrontades, especialment pel que fa a l'eix nacional. ERC, el PSC i la CUP s'han abstingut i Catalunya En Comú Podem hi ha votat en contra. Els números inclouen un augment del salari de l'1,75% a diputats, personal eventual —assessors— i treballadors de la cambra.

ERC i la CUP han explicat els seus motius per no votar favorablement els comptes, entre els quals coincideixen en criticar l'augment de sous als diputats i, en el cas dels anticapitalistes, també al personal eventual —cap de les dues formacions es mostra contrària a augmentar els salaris dels treballadors. L'argumentari de Catalunya En Comú Podem, que hi ha votat en contra, ha anat en la mateixa línia.

El vot de JxCat genera noves tensions entre els postconvergents i ERC

La majoria que ha votat a favor dels pressupostos ha indignat ERC, que ha criticat que el grup que presideix Albert Batet s'hagi sumat a C's i PP. Per la seva banda, els postconvergents han defensat els pressupostos i s'han preguntat per què el president del Parlament, Roger Torrent (ERC), no hi ha votat a favor, quan es tracta d'una partida que s'inclourà al paquet dels comptes de la Generalitat. Els pressupostos del Parlament s'hauran de votar ara al ple i, si s'aproven, s'envien directament al projecte de llei de Govern.

També et pot interessar...


Comentaris
parasitos

envia el comentari