Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Josep Bou i Alejandro Fernández.

Augmenten les tensions al PP català després de les últimes paraules de Josep Bou

Fonts populars no descarten que es trenqui el grup a l'Ajuntament de Barcelona

Josep Bou i Alejandro Fernández.
Josep Bou i Alejandro Fernández, en una imatge d'arxiu. | ACN

Amargor entre les files del PPC per l'última crítica del líder dels populars a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, cap a l'estratègia de la direcció del partit. El regidor va reclamar dimissions al PPC pels resultats de les eleccions del 14 de febrer i va avisar que si aquestes «persones amb noms i cognoms» no marxen, ho farà ell. Fonts consultades per l'ACN han expressat malestar per l'enèsim estirabot de Bou, a qui acusen de no haver-se sabut integrar a la dinàmica del partit i, especialment, del grup municipal. Part d'aquesta incomoditat es deu a la tibantor entre Bou i l'altre regidor del grup, Óscar Ramírez, president provincial de la formació i de tarannà més discret que l'extravertit empresari.

Retrets de Bou a les decisions del partit

Tot i els recels dins del PPC amb els retrets de Bou, l'afer no sembla preocupar especialment la direcció, ja que no és la primera vegada que el regidor verbalitza crítiques contra l'estratègia del partit. La més sonada va ser considerar un «error» que Cayetana Álvarez de Toledo encapçalés la llista de Barcelona a les darreres eleccions espanyoles. Tant Bou com Álvarez de Toledo van ser apostes personals del líder estatal del PP, Pablo Casado.

Ara bé, fonts del PPC no descarten que les discrepàncies de Bou tant amb el partit en si com amb Ramírez acabin propiciant que trenqui el grup municipal. Això podria afavorir un hipotètic acostament de Ramírez al grup de l'ex-primer ministre francès Manuel Valls. De fet, a seva número dos, Eva Parera, va ser un dels fitxatges del PPC a les darreres eleccions al Parlament i va obtenir-hi escó. De moment, el president del PPC, Alejandro Fernández, guarda silenci sobre l'afer.

Un acostament a Vox

Aquesta inclinació cap al centre del PPC aniria en paral·lel a l'acostament de Bou a Vox, partit per al qual ja ha expressat simpatia amb el passat i al qual va aconseguir frenar a les eleccions municipals del 2019. La candidatura d'Ignacio Garriga, que feia témer per la continuïtat dels populars a l'Ajuntament, es va quedar amb 8.751 vots i no va aconseguir cap regidor, mentre que la llista de Bou va sumar 37.786 sufragis i dos edils.

Hi ha hagut altres episodis protagonitzats per Bou que han molestat el partit, com l'agressió que va proferir a un ciutadà que el va increpar a Barcelona, pel qual va ser condemnat a una multa de 180 euros, o el fet que prescindís de part de l'equip d'assessors del grup municipal i apostés per perfils nous. La seva manera de fer i el fet que no sigui militant fa temps que genera malestar entre els afiliats més veterans.