Àustria mostra la seva simpatia per la independència de Catalunya

Després del 21-D les veus europees comencen a valorar les eleccions catalanes
Imatge de Karin Kneissl, ministra d'Exteriors d'Àustria | youtube

 

La nova ministra d'Exteriors d'Àustria, Karin Kneissl, ha mostrat la seva simpatia per la causa independentista de Catalunya. Així, la figura política austríaca ha explicat en unes declaracions al diari 'Die Presse' que opinava de la situació catalana, ja que tot indicava que la política dona suport a la independència des de 2012.

 

  

En aquest sentit, la ministra –que ha pres possessió del seu càrrec el passat dia 18— ha instat tothom a respectar els resultats de les eleccions del 21-D. En aquest sentit, Kneissl ha remarcat que «els mapes canvien constantment». A banda, també ha cridat Madrid i tots els actors del procés a «pensar en tots els escenaris» i no quedar-se només en una solució. D'aquesta manera ha explicat que a Catalunya «la qüestió és saber com ho podem fer per resoldre aquest atzucac».

  

  

 

 

A més, també ha fet una reflexió a escala internacional. Segons la ministra aquests processos –sobre els moviments regionalistes— sempre s'han produït a Europa i, per tant, ha insistit els polítics a prendre la història i les relacions internacionals «des d'un punt de vista més ampli».


¿Qui és Karin Kneissl?

La nova ministra d'Exteriors austríaca és d'una periodista que també va ser exdiplomàtica –especialitzada en el món del Pròxim Orient—. Va treballar a l'ambaixada del seu país a Madrid. A més, també va ser professora de Ciències Polítiques a la Universitat de Viena. A més, ella sempre s'ha presentat com una «analista política» conservadora que en els darrers mesos ha radicalitzat la seva posició. En aquest sentit, la figura política ha fitxat per partit liberal d'Àustria –FPO— que és euro escèptic i populista. També s'ha integrat al govern de coalició de Sebastian Kurz.

El problema de Catalunya

Després de les eleccions del dijous, 21 de desembre, Catalunya s'ha quedat dividida en dues parts. Encara que la força més votada fos Ciutadans (Cs), el bloc constitucionalista no té la majoria. Les forces independentistes (JuntsxCat, ERC i CUP) mantenen la majoria absoluta després dels comicis, però cap d'elles supera a la formació taronja. 

 

Els resultats han deixat un Parlament molt dividit on els pactes i les decisions conjuntes seran claus per tirar els projectes endavant. En aquest sentit, caldrà veure com començarà el 2018 amb la primera sessió el dia 23 de gener.