L'autor de les gravacions a Estremera és un company de mòdul d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn i Raül Romeva

El material es va gravar amb un rellotge espia, que té un preu d'entre 350 i 450 euros al mercat

Captura del nou vídeo on es pot veure Oriol Junqueras a la seva cel·la
Captura d'un vídeo on es pot veure Oriol Junqueras a la seva cel·la | La Sexta Noticias

Finalment, després de la polèmica generada per la publicació d'imatges de l'exvicepresident Oriol Junqueras i els exconsellers Joaquim Forn i Raül Romeva al centre penitenciari d'Estremera, sembla que la direcció de la presó ha aconseguit identificar-ne l'autor. Segons fonts pròximes a les famílies dels presos, es tracta d'un intern que conviu amb els exmembres del Govern en un mateix mòdul, i que en aquests moments està de permís. 

Tot fa pensar, doncs, que la persona que va realitzar els enregistraments va obtenir un suculent benefici econòmic, a canvi de la cessió de les imatges. A més a més, avui hem sabut que els vídeos es van gravar amb un rellotge espia, d'aparença esportiva, i que es pot trobar al mercat per un preu que oscil·la entre els 350 i els 450 euros. 

Vulneració dels seus drets

Amb tot, cal recordar que la Conselleria de Justícia ja ha avançat que demanarà explicacions al ministeri de l'Interior sobre les gravacions, i l'advocat de Junqueras i Romeva ha demanat que «no torni a passar». De fet, des de la Generalitat i des de l'entorn familiar dels exmembres del Govern consideren que s'han vulnerat els drets dels tres afectats, perquè l'autor de les gravacions no va demanar mai el seu consentiment. Per ara, Institucions Penitenciàries ja ha obert una investigació interna sobre els fets. 

Noves imatges d'Oriol Junqueras i Joaquim Forn

Després d'una primera tongada de gravacions, publicades en exclusiva pel diari 'Ara', ahir ha estat el torn de 'La Sexta Noticias' per publicar nou material gravat a l'interior d'Estremera. En aquest cas,els afectats han estat Oriol Junqueras i Joaquim Forn, que apareixen esmorzant junts una mica de pastís. A més a més, els dos exmembres del Govern fins i tot arriben a parlar de política, comentant la moció de censura de Pedro Sánchez, abans que aquesta fos aprovada al Congrés. 

Captura del vídeo on es pot veure Joaquim Forn al pati de la presó
Captura del vídeo on es pot veure Joaquim Forn al pati de la presó | Ara

 


Comentaris

envia el comentari