Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Jordi Sànchez sortint de la presó

Autoritzen un permís penitenciari de sis dies per a Jordi Sànchez

El Jutjat ha donat llum verda a la sortida del pres tot i l'opisició de la Fiscalia

Imatge de Jordi Sànchez sortint de la presó
Jordi Sànchez gaudirà d'un permís penitenciari de sis dies | Catalunya Diari

El Jutjat de Vigilància Penitenciària autoritza el permís de sis dies que la Junta de Tractament de la presó de Lledoners va atorgar a Jordi Sànchez el passat 9 de juliol. La resolució és d'execució immediata i Sànchez podria sortir de la presó en qualsevol moment.

Llum verda al permís penitenciari de Sànchez tot i la negativa de la Fiscalia

Tot i l'oposició de la Fiscalia, el Jutjat considera que Sànchez compleix els dos requisits previstos en el reglament penitenciari per autoritzar aquests permisos: haver complert una quarta part de la condemna i tenir una bona conducta a la presó.

També rebutja la teoria de la Fiscalia sobre el risc que pugui tornar a delinquir, perquè en estar inhabilitat no pot assumir responsabilitats «com les que exercia en el moment de delinquir». Així doncs, en el text de la resolució, la jutge s'ha reiterat íntegrament en les valoracions de les actuacions corresponents a la concessió dels anteriors permisos, i torna a rebutjar les argumentacions del ministeri fiscal.


A més, considera que «ni la gravetat del delicte ni la durada de la pena són factors que impedeixin l'autorització judicial de permisos ordinaris de sortida, perquè tals factors per si mateixos no impedeixen la concessió de permisos, segons la normativa penitenciària».



La jutgessa ha apreciat també que, segons els informes del centre, Sànchez «assumeix la responsabilitat dels fets delictius i mostra motivació per al canvi, però no està conforme amb la seva qualificació jurídica defensant la seva innocència».



Finalment, es recorda que el Jutjat de Vigilància Penitenciària realitzarà un seguiment específic del resultat del permís que s'ha autoritzat, per la qual cosa demana al centre penitenciari comunicar el seu resultat i incidències amb caràcter previ a la proposició d'un nou permís.