Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Inés Arrimadas en una roda de premsa al Congrés el 31 de gener de 2020

Arrimadas avisa el PP que «C's és el partit fort a Catalunya» de cara a negociar una coalició

Les dues formacions han tancat una coalició per anar de la mà al País Basc

Inés Arrimadas en una roda de premsa al Congrés el 31 de gener de 2020
Inés Arrimadas, en una imatge d'arxiu. | EP

La portaveu de C's al Congrés,  Inés Arrimadas, ha lamentat aquest dijous el «cop de porta» del PP a la seva proposta de concórrer en coalició a les autonòmiques del 5 d'abril a Galícia i, de cara a les negociacions per als comicis a Catalunya, on al PP sí li interessaria una coalició, ha advertit que, aquí, el partit fort és el seu. En declaracions a Antena 3, Arrimadas ha indicat que el PP «ha donat un cop de porta» a Galícia, on «no accepten cap mena d'acord» i insisteixen que «C's ha de desaparèixer o diluir-se dins del PP».

Ciutadans avisa el PP: a Catalunya, els taronges són el partit fort

Per la formació taronja, no és acceptable l'opció que planteja  el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, que només els ofereix incloure representants de C's en les candidatures del PP gallec. Segons ha destacat, en les eleccions autonòmiques a Catalunya del 2017, el PP va obtenir un percentatge de vot semblant al que va registrar C's en les gallegues del 2016. Amb un 4,24%, els populars van obtenir quatre diputats a Catalunya perquè el percentatge de vot mínim és el 3%. En canvi, C's es va quedar fora del Parlament de Galícia el 2016 amb un 3,38% perquè s'hi exigeix un 5%.

Després de fer aquesta comparació entre la situació dels dos partits a cada comunitat, Arrimadas ha dit que «a veure què passa a Catalunya» quan comencin a negociar una possible coalició de cara a les eleccions, que encara no s'han convocat.

Després del «cop de porta» del PP a Galícia, «suposo que el que volen a Galícia és el que assumiran a Catalunya», ha indicat, en referència al paper predominant de C's respecte el PP a l'arc parlamentari català. En aquest context, ha afirmat que la formació taronja, té una posició de lideratge a Catalunya com la que el PP té a Galícia, i que han estat «generosos» en les negociacions.

Dura crítica a Alberto Núñez Feijoo

«Nosaltres respectem els votants del PP» i per això «no els hem dit 'a Catalunya no t'hi presentis, no et necessito, desintegra't', que és el que ens està dient el senyor Feijóo», ha manifestat. La portaveu parlamentària de C's ha avisat que, a diferència de la situació a Catalunya i al País Basc, on governen partits nacionalistes, el que podria passar a Galícia  és que hi deixi d'haver un «govern constitucionalista» si Feijóo perd la majoria absoluta.

«En aquesta vida cal ser humil i no donar res per fet», ha afirmat després de recordar que, amb Manuel Fraga, el PP gallec va perdre la majoria absoluta per poc més de 10.000 vots, i que en les últimes autonòmiques C's va recollir gairebé 50.000 vots.

També et pot interessar...