Els avis que van protestar a Moià durant l'1-O: «Som grans però tenim opinió»

Han estat molts els qui han criticat durament la residència per permetre-ho

Avis i àvies de la residència Pressegué de l'Estany, al Moianès
Avis i àvies de la residència Pressegué de l'Estany, al Moianès | Twitter

El passat dilluns 1 d’octubre, la imatge d’una vintena d’avis amb una senyera es va fer viral en qüestió de poques hores a les xarxes socials. Els protagonistes van ser diversos avis de la residència Pressegué de l’Estany, municipi que pertany al Moianès, que estaven tallant la carretera C-59 en ambdós sentits. D’aquesta manera els avis, la majoria en cadires de rodes, van voler participar en els diferents talls de carreteres que es van dur a terme al llarg del país durant el matí del dilluns, per commemorar el primer aniversari del referèndum de l’1-O.

La fotografia va ser feta per un camioner que es va trobar amb la carretera C-59 tallada per una vintena d’avis i àvies que portaven una senyera. En un tancar i obrir d’ulls es van fer famosos a les xarxes generant molta simpatia. No obstant això, l’endemà les xarxes van omplir-se de queixes i insults, com el missatge de la periodista Maruja Torres: «Han tret els avis de l’Estany a tallar la carretera. Vergonya».

Molts van ser els qui van respondre la periodista defensant l’acció dels avis: «Tens proves del que dius? Evidentment no. Llences faltes de respecte a gent gran per la cara. Lamentable. Llegeix la notícia, va» o «Si tinguessis una mica de vergonya i seguessis decorosa, rectificaries les afirmacions gratuïtes que fas, ja que són una falta de respecte cap a la gent que preferiries que no tinguessin veu. Però és clar, vosaltres mai manipuleu».

«Em va fer molta il·lusió poder tallar la carretera»

Des del programa ‘Versió RAC1’ han compartit la història d’aquests avis que els ha explicat en Xavier Llorens, director de la residència Pressegué de l’Estany. Segons ha afirmat, els avis van tenir la iniciativa, ja que «Van veure a la televisió què estava passant i va ser iniciativa seva. Ningú els va forçar. Anar amb una cadira de rodes no vol dir que no puguin decidir».

Per una altra banda, Llorens ha assegurat que «no hi va haver cap perill. És una carretera molt tranquil·la i hi van estar cinc minuts». A més a més, «tots els familiars dels que van sortir hi estan d’acord. De fet, els van felicitar i alguns s’han posat la foto al seu perfil».

Una de les àvies del grup que va tallar la carretera C-59 va ser l’Angelina, de 84 anys, qui ha assegurat que li va fer «molta il·lusió» i que «ho va fer per les noves generacions i pel país». A més, a l’entrevista de RAC1, ha afegit que «ser gran no vol dir no tenir opinió» i «no crec que vegi la independència, però si acaba passant, tornaré a tallar la carretera amb una ampolla de cava».


Comentaris

envia el comentari