Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Aficionats del Barça aixecant pancartes de Tsunami Democràtic durant el Clàssic del 18 de desembre de 2019

L'avís de Tsunami Democràtic: es preparen per una 'segona onada' de protestes

Asseguren que han revisat els «errors i encerts» i que duran a terme una «nova fase de protestes»

Aficionats del Barça aixecant pancartes de Tsunami Democràtic durant el Clàssic del 18 de desembre de 2019
Aficionats del Barça aixecant pancartes de Tsunami Democràtic | Catalunya Diari

El Tsunami Democràtic ha tornat a la palestra. Després de l'acció frustrada al passat Clàssic, el col·lectiu independentista ha anunciat una  'segona onada'  amb noves accions dissenyades per assolir els seus «objectius polítics, operatius i comunicatius concrets en el marc dels drets, la llibertat i l'autodeterminació». 

En aquesta reaparició, també indiquen que han dut a terme «una reflexió pausada de la situació política i ha revisat els seus encerts i errors per convertir-los en aprenentatges per avançar en l'eficàcia de les seves accions»

«Actiu, reflexiu i propositiu»

Tsunami Democràtic  ha avisat que segueix «actiu, reflexiu i propositiu» i ha anunciat que es prepara per «una nova fase de protestes». «Comença la segona onada», han avançat en un conjunt de missatges a Twitter, on han explicat que, com acostumen a fer, les accions estaran dissenyades per assolir uns «objectius concrets».

Amb aquest nou missatge  trenquen el silenci de més de tres setmanes.  Ara, el moviment celebra que el govern espanyol hagi reconegut l'existència d'un conflicte però lamenta que «malgrat les promeses d'espais de diàleg» no s'hagin aturat «les resolucions judicials, la violència estructural ni la persecució ideològica i política».

En referència al seu silenci des de l'acció al Camp Nou  i la pancarta al concert de Sant Esteve, Tsunami ha argumentat que treballen a mitjà i llarg termini «amb independència dels calendaris i l'agenda dels partits polítics, governs i judicatura».

Així mateix, avisen que continuaran proposant accions de protesta no-violenta i de desobediència civil massiva «mentre les reclamacions majoritàries de la societat catalana no siguin ateses».

També et pot interessar...