Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Sánchez

L’avís de Pedro Sánchez a Carles Puigdemont sobre la seva extradició

El president en funcions reivindica el seu control sobre la Fiscalia

Sánchez
El líder del PSOE reivindica que tornarà Puigdemont a Espanya | Catalunya Diari

Pedro Sánchez, president del govern en funcions, va comprometre's durant el debat electoral a «portar Puigdemont a Espanya» per tal que aquest fos jutjat.

Després de les paraules que li va dedicar Puigdemont ahir, demanant-li explicacions, Sánchez ha refermat aquest mateix dimecres. «Ho estem fent ja», referint-se al fet de fer tornar a l'expresident de la Generalitat, així ho ha anunciat en una entrevista aquest matí a 'RNE'.

El líder dels socialistes ha reivindicat el seu control sobre la Fiscalia, la mateixa que va demanar al magistrat Pablo Llarena que reactives les euroordres per al president i els consellers a l'exili. I ha afirmat: «Estem a l'espera de la decisió final de la justícia belga».

Sánchez ha mostrat el seu desig perquè «més d'hora que tard» Puigdemont torni a Espanya per donar «explicacions» al Tribunal Suprem. A més, ha insistit que ja estan fent els tràmits necessaris per extradir Puigdemont, i no només el magistrat, sinó també la Fiscalia General de l'Estat i ha etzibat: «La Fiscalia de qui depèn? Doncs ja està».

Demana l'abstenció

Per altra banda, en l'entrevista el líder del PSOE ha optat per tornar a demanar l'abstenció tècnica de PP i C's per poder formar govern després de les eleccions del 10-N. A més, també ha assegurat que no contempla una coalició amb Podemos, ja que el partit busca fer una legislatura «progressista, coherent i estable» i creu que no seria possible amb la formació morada. Sánchez creu que hi hauria diverses discrepàncies sobre com resoldre la crisi a Catalunya, a més, segons les enquestes, no sumarien majoria absoluta. 

A quatre dies de les eleccions, Sánchez també ha negat la intenció de buscar de nou una «gran coalició» amb els populars, una de les coses de les quals l'acusa Pablo Iglesias.

També et pot interessar...