Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, amb mascareta, entrant a la Catedral de l'Almudena

Ayuso marxa abans d'hora de la conferència de presidents autonòmics per anar a missa

La presidenta de la Comunitat de Madrid ha demanat alterar l'ordre de les intervencions per poder marxar abans que acabés la reunió

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, amb mascareta, entrant a la Catedral de l'Almudena
Ayuso ha abandonat abans d'hora de la conferència de presidents autonòmics per anar a missa. | Europa Press

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha tornat a ser protagonista en la conferència de presidents autonòmics celebrada aquest diumenge. Fa dues setmanes, Ayuso va incorporar-se dues hores tard a la trobada per anar a l'Aeroport de Barajas a rebre un avió amb material mèdic destinat a la comunitat madrilenya, mentre que avui ha deixat 'penjat' Pedro Sánchez i la resta de presidents autonòmics per anar a una missa a la Catedral de l'Almudena, en record de les víctimes de la Covid-19.

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

El fet que marxés de la trobada no ha estat l'única incidència, ja que la presidenta de la Comunitat de Madrid ha demanat alterar l'ordre de les intervencions, sent ella la primera per poder assistir a la missa. Cal recordar que les intervencions en aquest fòrum es fan seguint l'ordre cronològic d'aprovació dels estatuts d'autonomia, sent el torn de paraula de Madrid el penúltim.

La presidenta madrilenya demana una estratègia «clara» de desconfinament

Durant la seva intervenció, Isabel Díaz Ayuso ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, una estratègia «clara» de desconfinament per saber a què atenir-se «setmana a setmana». Així mateix, la cap de l'Executiu regional ha tornat a insistir, igual que ha fet el líder del PP, Pablo Casado, en la idea que Sánchez traslladi al Senat, concretament a la Comissió General de Comunitats Autònomes, aquestes reunions. Considera que és l'«organisme oportú» per a aquestes actuacions quan s'està parlant de «diàleg i pactes».

Per últim, seguint la línia marcada pel president del PP, Pablo Casado, Ayuso ha demanat que el govern espanyol decreti el dol nacional davant el nombre de víctimes provocades per la pandèmia de la Covid-19. Acabada la seva intervenció, abans de les dotze del migdia, la presidenta madrilenya ha abandonat la reunió per assistir a la missa celebrada a la Catedral de l'Almudena.