Ayuso diu que tancarà municipis madrilenys si se segueix el mateix criteri a tot Espanya

La presidenta de la Comunitat de Madrid reclama que es facin PCR a Barajas, l'AVE i altres viatges per tren, segons RTVE

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, en una compareixença fa uns mesos. | EP

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, està disposada a tancar totes les zones de Madrid amb més de 500 casos per cada 100.000 habitants, tal i com li ha aconsellat el Ministeri de Sanitat. Segons ha informat RTVE de fonts del govern autonòmic, Ayuso només acceptaria aquesta mesura, però, si se segueix el mateix criteri a la resta de municipis de tot l'Estat. A més, Madrid reclama posa també com a condició que es facin tests PCR a l'aeroport de Barajas, a l'AVE i a altres viatges per tren.

Aquest mateix dissabte el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha alertat que Madrid està «en seriós risc sanitari» i ha demanat que es revisin les decisions preses fins al moment i «escoltin la ciència». Coincidint amb l'enfrontament, el portaveu del Grup Covid-19, Emilio Bouza, ha presentat la seva dimissió només 48 hores després de ser nomenat. En una carta ha explicat que se li havia promès que hi hauria «voluntat de concòrdia política» entre els dos governs però lamenta que «en les actuals circumstàncies» el grup creat no és el seu lloc.

Torra, a un conseller d'Ayuso: «Ja m'estranyava que no tinguéssim també la culpa de la catastròfica situació de Madrid»

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha respost al conseller de Justícia de la Comunitat de Madrid, que ha assegurat que el govern espanyol fa servir Madrid per «tapar els problemes» que té a Catalunya, i ha replicat irònicament que ja veia «estrany» que no fos «culpa» de Catalunya. «Ja m'estranyava que no tinguéssim també nosaltres la culpa de la catastròfica situació de Madrid. Ahà», ha etzibat a Twitter el president de la Generalitat.

Ha estat també a aquesta xarxa social on el conseller Enrique López ha acusat al ministre de Sanitat, Salvador Illa, de «deslleialtat» perquè, segons creu, prefereix «atacar des dels mitjans» que «dialogar amb els grups de treball».Les declaracions de López han arribat poques hores després que Illa tornés a emplaçar Madrid a «revisar» les seves decisions per aturar l'expansió del coronavirus i «escoltar la ciència».


Comentaris

envia el comentari