Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
imatge arxiu Pedro Sánchez

Aznar qualifica Sánchez de «viatger sense bitllet» pel bloqueig de la investidura

L'expresident espanyol avisa al president en funcions que «el 'free rider', el viatger sense bitllet, no té massa recorregut en la política espanyola".

L'expresident del govern, José María Aznar, ha advertit d'una possible «campanya d'indults»
Aznar llança una advertència a Sánchez: «El que hagi de negociar, que negociï» | EFE

 

A hores de conèixer la data de la investidura de Pedro Sánchez, l'expresident espanyol José María Aznar aprofita el seu discurs d'inauguració dels cursos d'estiu de la FAES per advertir al president en funcions de l'evolució de les negociacions. «El que hagi de negociar, que negociï. Això que se’n diu el ‘free rider’, el viatger sense bitllet, no té massa recorregut en la política espanyola», senyala Aznar en referència a Sánchez, que, a hores d'ara, no té cap acord de col·laboració tancat.

L'expresident afegeix que «el que no està en la lògica institucional és carregar sobre els altres la responsabilitat d’aconseguir la majoria ni exigir suports gratuïts», ja que l'estratègia que prenen Sánchez i el PSOE consisteix en això. Ara per ara, el partit socialista no ha assegurat a Unidas Podemos cap cartera del govern, malgrat que, per si sol, no aconsegueix la majoria absoluta. L'última advertència d'Aznar és un toc d'atenció a les negociacions de Sánchez i afirma que «els jocs tàctics han de tenir un límit i no estem per aquestes diversions».

imatge arxiu Pedro Sánchez
Pedro Sánchez comunicarà el pròxim dimarts la data de la investidura | Cedida

 

D'altra banda, Sánchez ha assegurat que aquest dimarts comunicarà a Batet la data de la investidura, encara que no ho podrà fer presencialment a causa del retard de l'acord de la Unió Europea que l'obliga a ser a Brussel·les. «Demà se sabrà la data de la investidura a què em sotmetré a les Corts Generals. Demano perdó als grups parlamentaris i a la presidenta del Congrés per no poder-ho fer personalment», explica Sánchez. Amb negociacions o no, un cop la data de la investidura estigui establerta, el PSOE i tots els partits hauran de tenir clar amb qui van i què votaran.

També et pot interessar...