rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Aznar assegura que és impossible «parlar de diàleg amb els que han protagonitzat la rebel·lió»

L'expresident del govern espanyol creu que el procés independentista significa un punt i apart que no deixa lloc a la tornada «a situacions anteriors»
Imatge d'arxiu de José María Aznar | cedida

 

L'expresident del govern espanyol José María Aznar ha dit aquest dijous que a Catalunya «no s'està vivint un episodi més de radicalització del nacionalisme» sinó «un punt i apart, una rebel·lió en tota regla» que ha fet «canviar el joc».

 

En un discurs a València en el marc de la jornada 'La Comunitat Valenciana davant el nacionalisme català' organitzada per la Fundació FAES, de la qual és president, Aznar ha assegurat que aquest canvi no deixa lloc a la tornada «a situacions anteriors» i fa impossible «parlar de diàleg amb els que han protagonitzat la rebel·lió».

Considera que el sobiranisme ha canviat el panorama polític actual

En la seva opinió, l'actitud del sobiranisme «llença per la borda tots els esforços d'integració de dècades i desenvolupament d'autogovern amb intervenció a la política nacional». Aznar ha advertit que els que no siguin conscients d'aquesta situació xocaran contra «una realitat sòlida, que és que els espanyols no estem disposats a posar en tela de judici la continuïtat històrica d'Espanya».

 

Amb tot, l'expresident espanyol ha assenyalat que el fet que la gran majoria societat espanyola estigui responent «amb un sòlid sentit nacional al desafiament independentista» no significa que hagi conclòs, que hagi estat derrotat ni que es pugui endevinar «un horitzó de normalitat constitucional i cívica per a Catalunya».

 

En la seva opinió, el nacionalisme independentista ha creat «una amalgama de populistes i revisionistes», que és «destructiva» i que aspira a reproduir allà on es creïn les condicions necessàries. En aquest punt ha citat el País Valencià i les Illes Balears com els objectius del «designi i expansionisme» del nacionalisme.

Fortes crítiques a les xarxes socials

Tot i que alguns usuaris a les xarxes socials han expressat el seu suport a José María Aznar i s'han mostrat d'acord amb les seves paraules, els que més s'han fet notar han estat els independentistes i la gent d'esquerres. Molts d'ells recriminaven a l'expresident del govern espanyol que no era la persona més indicada per parlar sobre «rebel·lió» quan va ser ell qui va declarar la guerra a Iraq.

 

A més, li recorden que ara diu que no es pot parlar amb qui ha dut a terme «un moviment pacifista», però en canvi ell va dialogar amb els terroristes d'ETA. Per últim, també li recriminen que les polítiques del seu partit a l'hora de suspendre l'Estatut van ser les que van començar amb el procés independentista.

 

 

 

 

Comentaris