Aznar avisa que no hi ha «territori intermedi» quan es parla de nació espanyola

L'expresident espanyol considera que l'actual govern de Pedro Sánchez està «condicionat» pels independentistes, i assegura que el «cabal de 45 milions» d'espanyols «no es pot perdre»

José María Aznar ha advertit que «no hi ha territori intermedi» quan es parla de nació espanyola
José María Aznar ha advertit que «no hi ha territori intermedi» quan es parla de nació espanyola | GTRES

L'expresident espanyol José María Aznar ha advertit aquest dimarts que, quan es parla de nació espanyola, «no hi ha territori intermedi». El popular ha pronunciat aquestes paraules durant la presentació del seu llibre 'El futuro es hoy', un acte al qual també ha assistit el secretari general del Partit Popular, Pablo Casado. 

Creu que Pedro Sánchez està «condicionat» pels independentistes

Aznar s'ha referit d'aquesta forma als intents de Pedro Sánchez i del PSOE per establir un diàleg amb els independentistes catalans, amb l'objectiu de trobar una solució política al conflicte català. «El problema no és atreure dos milions de persones, sinó com mantenir el cabal fonamental de 45 milions que no es pot perdre», ha indicat l'expresident, que ha tornat a defensar el valor dels compromisos que es van adquirir amb l'aprovació de la Constitució Espanyola l'any 1978. 

José María Aznar també ha defensat que el problema no és la Carta Magna, sinó la decisió política de «trencar el pacte de lleialtat a la nació espanyola». En aquest sentit, ha criticat que «el cop d'Estat es continua produint cada dia», i ha donat com a exemple l'actual intent del govern espanyol d'aconseguir el suport dels independentistes per a l'aprovació dels Pressupostos, un fet que el «condiciona». 

Casado també surt en defensa de la Constitució

Per la seva banda, Pablo Casado també ha sortit en defensa de la Constitució, assenyalant que està «plenament en vigor i més que mai», perquè als seus ulls «garanteix la unitat d'Espanya i la igualtat dels espanyols». El líder popular també s'ha referit a Podem, sobre qui ha dit que necessita «expulsar» els socialistes del consens constitucional, per tal de «donar peu» a figures com la secessió o l'annexió de Navarra al País Basc.

Fa poques setmanes, José María Aznar també es va pronunciar sobre l'actual situació política a Catalunya, comparant-la amb la de l'any 1934. En concret, l'expresident espanyol va lamentar que hi hagi un «cop d'Estat», i va carregar contra els líders independentistes assenyalant que «ningú» està per sobre de la llei. «Sense respecte a la llei no hi ha llibertats, ni democràcia, ni ordre, ni convivència possible», va advertir llavors.


Comentaris

envia el comentari