Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Aznar sobre la situació a Catalunya: «No podem conviure amb un cop d’estat, cal derrotar-los»

L’expresident del govern ha destacat que les respostes a la situació a Catalunya dependran del que votin els ciutadans el 10-N

L'expresident espanyol José María Aznar alerta que els resultats electorals del 10-N influiran en la situació a Catalunya
L'expresident espanyol José María Aznar alerta que els resultats electorals del 10-N influiran en la situació a Catalunya | GTRES

José María Aznar, expresident del govern, ha avisat  aquest dilluns de les conseqüències que els resultats electorals després de les eleccions del 10-N poden tenir en l'actual situació a Catalunya. En aquest sentit, també ha destacat que cal derrotar a l'independentisme perquè no es pot conviure permanentment amb un cop d'estat.

El polític popular ha explicat, en un acte per la inauguració de l'Aula de Lideratge IADG-UFV, que les respostes a la situació a Catalunya dependran del que votin els ciutadans el pròxim diumenge: «Tindrem el que decidim tenir. Si volem una situació política ingovernable, la podem tenir. Si volem dirigents que enfrontin el desafiament, els podem tenir».

Els votants, responsable dels resultats electorals

En aquest sentit, el que va ser cap de l'Executiu ha assegurat que els resultats de les eleccions seran responsabilitat dels votants, i també les accions que el futur govern dugui a terme: «Mesurem quins són, perquè ens poden portar per camins molt diferents». Per a l'expresident, la situació que travessa Catalunya  és quelcom que ja s'ha viscut a Espanya amb anterioritat. «Al País Basc, en els anys 90, no només vam enfrontar-nos al terrorisme, sinó que vam mobilitzar la societat», ha asseverat.

En aquest context, Aznar ha recordat les manifestacions celebrades, per exemple, després de l'assassinat del regidor del Partit Popular Miguel Ángel Blanco a les mans dels terroristes. «A Catalunya fa falta una política nacional amb continuïtat en el temps i que deixi molt clar que és impossible la ruptura de la unitat d'Espanya», ha apuntat, per després assenyalar que això «requereix un lideratge molt important» que no existeix en el panorama polític actual.

Així, Aznar ha posat d'exemple la situació que va haver d'enfrontar  l'expresident dels Estats Units Abraham Lincoln, que «no va acceptar la divisió» del país. «Ho va afrontar amb totes les seves conseqüències, que van ser desagradables: una guerra civil  i 300.000 morts. Però això va salvar els Estats Units. No estic dient que es donin les mateixes circumstàncies, però si volem salvar-ho, el que no podem fer és conviure permanentment amb un cop d'estat. Cal derrotar-los», ha reblat.

També et pot interessar...