Aznar culpa Rajoy de l'ascens de Ciutadans i del creixement de VOX

L'expresident espanyol ha defensat aferrissadament la figura de Pablo Casado i ha demanat la restauració del 155 «per desarticular l’independentisme»

Aznar i Mariano Rajoy, a les portes del la seu del PP a Madrid
Aznar i Mariano Rajoy, a les portes del la seu del PP a Madrid | CatalunyaDiari.cat

José María Aznar ha tornat a la palestra per criticar, sorprenentment, la gestió de Mariano Rajoy al capdavant del govern espanyol. L’expresident i exlíder del PP, en aquest sentit, ha atribuït l’ascens de Ciutadans o la irrupció de VOX —que ahir va omplir el Palacio de Vistalegre de Madrid amb 10.000 persones— a Mariano Rajoy.

Aznar no s’ha mossegat la llengua: «Quan vaig deixar el govern el 2004 vaig llegar un espai electoral unit. Avui, en canvi, aquest espai està trossejat en tres: PP, Cs i VOX». Més enllà de la crítica al repartiment de vots entre la dreta, l’expresident espanyol també ha explicat: «VOX no era res fa tres anys i avui ha tret el cap, i Cs per deixadesa clara del PP s’ha estès a la resta d’Espanya».

El creixement de C’s i VOX, una «mala notícia»

Aznar, qui no ha tingut cap mena de mirament per atribuir l’ascens d’aquests partits a Mariano Rajoy en una entrevista a la ‘COPE’, ha explicat que el nou panorama de la dreta ha canviat ostensiblement des que ell va sortir de La Moncloa. «Això és una mala notícia», ha relatat un Aznar que ha tornat a fer menció a la seva idea sotmetre el centredreta a una «refundació».

A partir d’aquí, l’expresident espanyol explica que aquesta refundació ha de passar per tres fases molt clares: «reconstrucció del PP com a partit hegemònic», «una entesa i una comunicació fluida entre el PP i C’s», i a partir d’aquí «reflexionar si cal donar altes passos en el futur».

Pablo Casado, el motor del canvi d’Aznar

Pablo Casado, als passadíssos del Congrés
Pablo Casado, als passadíssos del Congrés | CatalunyaDiari.cat

 

A la crítica a Rajoy s’hi ha sumat l’elogi a Pablo Casado. «La seva elecció com a president del Partit Popular fa que tinguem una oportunitat de reconstruir-nos», ha comentat el mateix Aznar mentre afegia: «Aquesta reconstrucció ha de ser un pas important per a la refundació del centredreta».

De fet, Aznar coincideix amb Pablo Casado a l’hora de demanar un 155 per Catalunya. L’expresident, però, el demana «complet» i «sense límit de temps per desarticular l’independentisme».


Comentaris

envia el comentari