Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
José María Aznar en una conferència sobre el futur d'Europa el 26 de novembre del 2019

Aznar esclata contra Sánchez per la seva relació amb els independentistes

L'expresident del govern espanyol critica que l'actual president pacti la derogació de la reforma laboral amb Bildu

José María Aznar en una conferència sobre el futur d'Europa el 26 de novembre del 2019
José María Aznar ha carregat contra el govern de Sánchez | EFE

L’expresident del govern espanyol José María Aznar  ha carregat aquest dijous, 21 de maig, contra l’executiu de Pedro Sánchez, a qui ha acusat de pactar amb «els hereus d’ETA» –en referència a Bildu- la derogació de la reforma laboral del PP.

«Estem en mans d’un irresponsable acompanyat de chavistes, comunistes  i separatistes», i «la sortida d’aquesta situació és molt complicada», ha dit en una entrevista a la COPE. Segons Aznar, Espanya  està sota un «estat d’excepció» i corre el «màxim risc des del punt de vista de les  llibertats democràtiques i l’economia». Ha donat suport a les manifestacions de la dreta. «Les persones són lliures de manifestar-se perquè Espanya encara és un país lliure», però «cal evitar qualsevol esclat de violència», ha dit.

Mesos descontent amb el panorama polític

L'expresident del govern espanyol va expressar el passat novembre del 2019 la seva angoixa davant la situació de «màxim risc» per a Espanya si finalment es conformava un  govern de coalició «radical» d'esquerres «consentit pel secessionisme  i independentisme».

«Si construïm un govern en el qual per primera vegada, des de finals de la Guerra Civil, entren els comunistes chavistes a favor de Veneçuela i consentit per l'independentisme, estem en una situació de màxim risc perquè un Govern com el que s'està intentant formar amb algú que està condemnat per sedició i amb algú com un terrorista convicte i confés, són paraules majors i no desitjo que ocorri», va assenyalar Aznar.