ÚLTIMA HORA

💉 Pfizer endarrereix entre tres i quatre setmanes l'entrega de vacunes a la Unió Europea

José María Aznar s'ofereix per reconstruir el centredreta polític a Espanya

L'expresident del govern espanyol ha criticat les disputes entre el Partit Popular i Ciutadans

José María Aznar
José María Aznar s'ofereix per reconstruir la centredreta nacional | CatalunyaDiari.cat

José María Aznar ha reaparegut públicament en plena crisi del Partit Popular per la pèrdua del govern espanyol i s'ha ofert per reconstruir la «centredreta nacional». El que va ser president espanyol entre 1996 i 2004 creu que és necessari «que els espanyols puguin tenir garanties d'un projecte de futur».

D'aquesta forma, ha explicat que, des de la seva «posició actual» i «no des de cap altra», està disposat a contribuir «amb molt de gust» a aquest objectiu. En aquest sentit, ha destacat que cal atacar la «crisi de partits» existent i la manca «de lideratge» a Espanya.

Critica les disputes entre el PP i Ciutadans

Los expresidentes Mariano Rajoy y José María Aznar
Els expresidents Mariano Rajoy i José María Aznar | Partit Popular

 

Davant «la delicada situació política» del país, Aznar considera que és «indispensable i necessari» unir la «centredreta nacional». «El que abans estava unit ara està dividit», ha lamentat, fins al punt que arriba a estar «desgraciadament enfrontat».

Amb aquestes paraules, tot i que no ho ha anomenat directament, feia referència a les disputes entre el Partit Popular i Ciutadans pel lideratge a Espanya, ja que la ruptura del pacte d'investidura anunciat per Albert Rivera ha suposat l'inici de la fi del Govern de Mariano Rajoy.

Així mateix, l'expresident ha mantingut la posició que ha anat manifestant en els últims mesos, dient que no era positiu que el sector conservador de la política nacional es divideixi. Per aquest motiu, s'ha proposat com la persona encarregada d'intervenir per apropar les posicions distanciades.

Pedro Sánchez segueix enllestint el seu executiu

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez | CatalunyaDiari.cat

 

Per la seva banda, Pedro Sánchez continua enllestint el seu govern, aliè a qualsevol conflicte existent a la dreta espanyola. El president es troba immers en formar el seu equip per liderar la política nacional, després de ser investit en superar per primera vegada una moció de censura en l'actual període democràtic.

Fins al moment, ja s'han confirmat vuit persones que formaran part de l'executiu espanyol, entre ells dos catalans: Josep Borrell com a ministre d'Exteriors i Meritxell Batet en la cartera d'Administracions Públiques. A més, també anunciat els noms de Carmen Calvo, María Jesús Montero, Teresa Ribera, José Luis Ábalos, Nadia Calviño, Carmen Montón i Adriana Lastra.


Comentaris

envia el comentari