Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
José María Aznar en una conferència sobre el futur d'Europa el 26 de novembre del 2019

L'expresident Aznar vaticina una situació de «màxim risc» pel govern de coalició entre PSOE i Podem

Ho ha dit en una conferència sobre el futur d'Europa acompanyat de Nicolás Sarkozy

José María Aznar en una conferència sobre el futur d'Europa el 26 de novembre del 2019
José María Aznar assegura que el govern de coalició de Podem i PSOE és un perill per a Espanya | EFE

L'expresident del Govern, José María Aznar, ha expressat la seva angoixa davant la  situació de «màxim risc» per a Espanya  si finalment es conforma un Govern de coalició «radical» d'esquerres «consentit pel secessionisme i independentisme».

«Si construïm un Govern en el qual per primera vegada, des de finals de la Guerra Civil, entren els comunistes chavistes a favor de Veneçuela i consentit per l'independentisme, estem en una situació de màxim risc perquè un Govern com el que s'està intentant formar amb algú que  està condemnat per sedició i amb algú com un terrorista convicte i confés, són paraules majors i no desitjo que ocorri», ha insistit Aznar.

  

En la seva intervenció en una conferència sobre el futur d'Europa, juntament amb l'expresident de França, Nicolás Sarkozy, Aznar ha expressat  la seva «angoixa i preocupació» per la possible aliança que el PSOE pugui fer amb Unides Podem i amb els partits separatistes  per a formar Govern. Segons ha advertit, malgrat que es pot demanar «ajuda» de tots «els nostres amics» europeus, «que la tenim», cal saber «el que tenim entre mans» que és l'intent de formar un Govern amb la «complaença secessionista».

  

L'expresident ha recalcat que la seva «responsabilitat» és «alçar la veu» per a avisar del «risc important» d'un pacte «consentit» pels independentistes. Per això, ha assegurat que la seva veu «se sentirà» mentre es pugui perquè no va «ni a acceptar, ni veure, ni a viure» cap possibilitat que Espanya «es trenqui».

Sarkozy creu que l'independentisme és un problema «per a tota Europa»

Nicolás Sarkozy i José María Aznar en una conferència sobre Europa
Nicolás Sarkozy creu que la independència de Catalunya provocaria nombrosos nacionalismes a Europa | EFE

Per la seva banda, Sarkozy, que ha destacat que «sempre» ha estat un «amic» del nostre país, ha assegurat que França «sempre estarà al costat de la democràcia espanyola, sigui com sigui el Govern». Però també ha assegurat que una Espanya «unida» és un factor «fonamental d'estabilitat» per a Europa.

  

A més, l'expresident francès ha ressaltat que  la independència de Catalunya «no és un problema exclusivament» d'Espanya, sinó que és un problema «per a tota Europa», igual que el Brexit «no és un problema només dels anglesos». Per això, ha advertit que el món «es mou» i cal «moure's amb ell» perquè si no «es trencarà pertot arreu».

«És un verí i quan passa és com una fuita d'aigua, al principi és petit, però després està la pressió en tots els estats europeus. Si Catalunya no forma part d'Espanya, després seran els escocesos, després les tres regions del nord d'Itàlia i així. Hi haurà més divisió quan necessitem estar més units que mai», ha sentenciat. En la seva opinió, «fa falta més ambició» política de cara al futur perquè l'«immobilisme» que hi ha actualment és el que «permet als que té ganes de trencar-lo tot que siguin els que es converteixin en els que poden convertir un somni en realitat».

També et pot interessar...