TENS TELEGRAM?

Ara t'enviem les últimes hores al Telegram! Clica aquí!

Badalona certifica la caiguda en picat de Xavier García Albiol

El seu partit ha obtingut 8 punts menys respecte les últimes eleccions
Imatge d'arxiu de Albiol i Rajoy | cedida

 

El municipi de Badalona, on el candidat del PP, Xavier García Albiol, va ser alcalde, s'ha convertit en un mirall de la caiguda dels populars a tota Catalunya en aquestes eleccions. Ha perdut més de la meitat dels vots i ha passat de ser la segona força política a la sisena.

 

L'any 2015 el PP va ser segona força

Fa dos anys, a les eleccions de 2015, el PP va aconseguir a Badalona un total de 26.642 vots i un percentatge del 22,73% dels vots. Aquests resultats el van convertir en el segon partit més votat només per darrere de Junts pel Sí, encapçalat per Artur Mas i Oriol Junqueras.

Caiguda lliure del Partit Popular

Tot i això, aquest dijous, 21 de desembre, el PP ha caigut poc més del 8 per cent i 100.000 vots respecte a les últimes eleccions, deixant que Ciutadans es converteixi en el partit més votat amb el suport de més del 30 per cent dels vots. A més, el Partit Popular ha quedat per darrere d'Esquerra Republicana, el Partit Socialista, Junts per Catalunya i Catalunya en Comú. Només supera la CUP, que s'ha quedat amb el 3 per cent dels vots del municipi.

 

Badalona és la localitat on va néixer Xavier García Albiol i, a més, hi va governar com alcalde entre el 2011 i el 2015 després de guanyar les eleccions amb majoria simple. L'any 2015 va intentar reeditar els resultats i va aconseguir ser la llista més votada, però no va aconseguir la majoria de regidors suficients per tornar a aconseguir l'alcaldia.

La participació alta, un element determinant

La participació ha sigut un element clau en tot el territori i a Badalona no ha sigut una excepció. El 80,05 per cent dels ciutadans amb dret a vot van decidir exercir-lo, 4,58 punts menys que el 2015, quan hi van participar el 75,47% dels electors.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris