IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya es blinda amb tancament de fronteres i confinament per municipis els caps de setmana

Badalona deixa de pagar 10.000 euros a Xavier García Albiol per la seva assistència irregular als plens municipals

El líder dels populars catalans ja va ser advertit per l'alcaldessa Dolors Sabater ara fa uns mesos

El president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol
El president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol | CatalunyaDiari.cat

Feia dies que se sabia que el líder dels populars catalans, Xavier García Albiol, tenia un conflicte obert amb l'Ajuntament de Badalona, del qual va ser alcalde. Ho va explicar l'actual alcaldessa, Dolors Sabater, en una entrevista a 'El Món a RAC 1', on va indicar que el problema venia donat per la seva assistència als plens municipals i, per tant, pels diners que havia de cobrar en conceptes dietes. 

Segons avança RAC 1 aquest dimecres, Badalona ha decidit deixar de pagar-li al polític català un total de 10.000 euros des del mes d'octubre de l'any passat, per no complir amb els requisits per poder cobrar-los. Segons els càlculs del consistori, en quatre de cada deu plens d'aquest mandat Albiol ha arribat tard, ha marxat abans de finalitzar, o directament no s'ha presentat. 

Ja va ser advertit a través d'una carta

Cal dir que el mes de juny de l'any passat, concretament el dia 12, la mateixa alcaldessa de la tercera ciutat més gran de Catalunya, Dolors Sabater, va enviar-li una carta a Xavier García Albiol, per alertar-lo que tots els regidors tenen el dret, però també l'obligació d'assistir a totes les sessions de la corporació municipals de les quals en formin part, i que s'hagin convocat legalment. 

En aquest sentit, segons es podia llegir a la missiva, si es deixa d'assistir a dues sessions consecutives del ple o de les comissions sense una justificació raonable, l'alcaldessa tenia la potestat de sancionar els regidors problemàtics, traient-los la retribució corresponent. 

L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater
L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater | CatalunyaDiari.cat

 

Un informe recull la seva assistència irregular

Posteriorment, el dia de Sant Jordi el secretari municipal de l'Ajuntament de Badalona va emetre un informe que recull l'assistència irregular de García Albiol als plens. En concret, segons queda plasmat al document, l'exalcalde va assistir de principi al final a quatre de cada deu plens en tot el mandat. A la resta va arribar tard, va marxar abans d'hora, o bé directament no ha assistit. 


Comentaris

envia el comentari