Balanç de la Vaga General del 18-O: 54 detinguts i 89 persones ferides arreu de Catalunya

A la llista de ferits s'hi inclouen 19 hospitalitzats: un en estat molt greu i dos han perdut la visió d'un ull

Policia Nacional
Els Mossos d'Esquadra han comptabilitzat fins a 54 detinguts arreu del territori | Twitter (@CatalunyaRadio)

Ahir, divendres 18 d'octubre, es va celebrar la Vaga General convocada per la Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), la qual es va trobar emmarcada per les seguides protestes d'aquesta setmana arran de la sentència del procés català. Aquesta jornada, la cinquena que es comptabilitza amb protestes i aldarulls, va acabar amb un total de 54 detinguts i 89 persones ateses pel SEM arreu de Catalunya. 

Per una banda, els Mossos d'Esquadra han publicat aquest matí a través del seu perfil de Twitter la xifra que ascendia a més de 50 detinguts arreu del territori, sense especificar la procedència dels arrestats. A més, afegien que un total de 18 agents del cos policial han resultat ferits arran del dispositiu. 

60 ferits han estat, només, a Barcelona

Per la seva banda, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha informat que, en la jornada d'ahir, va realitzar un total de 89 assistències durant les diferents protestes que hi ha hagut aquest passat divendres, 18 d'octubre, arreu de Catalunya en el marc de la vaga general, segons l'actualització de mitjanit. D'entre elles, les més greus han estat tres contusions oculars i una contusió facial. Tots tres casos estan pendents de valoració hospitalària. 

Del total d'assistències, 60 han estat a Barcelona, on s'ha tornat a repetir una nit de disturbis al centre de la ciutat. D'aquestes, 38 han estat altes in situ, 20 trasllats i 2 estan actives. A Girona hi ha hagut 12 assistències, 9 d'elles altes in situ i 3 trasllats. A Tarragona s'han fet 6 assistències, 4 altes in situ i dos trasllats. Per altra banda, a Lleida han estat 6, 3 altes in situ i 3 trasllats.

19 hospitalitzats pels aldarulls

Dinou persones estan hospitalitzades pels aldarulls dels últims dies a diversos punts de Catalunya en el marc de les protestes per la sentència del Tribunal Suprem sobre l'1-O. Un d'aquests hospitalitzats està molt greu ingressat a l'Hospital Vall d'Hebron. Està estable dins de la gravetat. A més, dos més han perdut la visió d'un ull i estan ingressats a l'Hospital de Sant Pau. En aquest hospital també hi ha un tercer afectat per lesions oculars que està pendent d'una operació per intentar evitar que també perdi la visió. Aquestes lesions oculars se sumen al ferit durant la protesta a l'aeroport del Prat de dilluns que va perdre un ull després ser operat a l'Hospital de Bellvitge.

A l'Hospital de Sant pau de Barcelona hi ha ingressats 5 ferits greus, tres per lesions oculars, un de poca gravetat i un altre, ingressat el dia 16 d'octubre, que evoluciona favorablement. L'ingressat de poca gravetat té una lesió facial. Al Sagrat Cor hi ha tres ingressats, un de greu, un de menys gravetat i un altre de llei. Mentrestant, a l'Hospital Vall d'Hebron, a més del ferit molt greu, n'hi ha ingressat un altre de lleu. A l'Hospital del Mar i hi ha un ingressat menys greu des del dia 18, i a l'Hospital Clínic un altre hospitalitzat està estable.

  

A Girona, hi ha dos ingressats a l'Hospital Trueta, tots dos greus. Un dels hospitalitzats va entrar el dia 16 d'octubre. A Tarragona hi ha tres ingressats. Dos a l'Hospital Joan XXIII, un de greu ingressat des del 17 d'octubre i un de menor gravetat. El tercer ingressat està a l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla amb estat menys greu i ingressat des del dia 18.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari