Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
pilota goma

Últim balanç de Salut: una noia greu i un policia en estat molt greu a la UCI

Al llarg de la setmana, 4 persones han perdut la visibilitat d'un ull i hi ha un total de 679 persones ferides

pilota goma
Les persones ferides que han perdut la visió d'un ull tindrien impactes compatibles amb els produïts per bales de goma o escuma | Twitter (@paludica2)

Després de les protestes que s'han produït durant aquesta última setmana,  un total de 14 persones es mantenen hospitalitzades,  una de les quals en un estat molt greu.  Anteriorment,  es patia per l'estat molt greu d'una jove, la qual  ha millorat  i es troba actualment en un estat greu

Policia Nacional antiavalot, molt greu a la UCI

L'ingressat pel qual s'estaria patint més pel seu estat molt greu es tractaria d'un  membre antiavalot del cos de la Policía Nacional, el qual va rebre el passat divendres un impacte de pedra, el qual li va travessar el casc protector i li va produir una fractura al crani.  Actualment es troba a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Sant Pau de Barcelona. 

Sobre la ferida en estat molt greu que ha millorat a greu, se sap que resta ingressada a la Vall d'Hebron, on va arribar pels seus propis mitjans i no trasllada pel SEM. Per això, Alba Vergés ha apuntat, en declaracions a RAC1, que «s'haurà d'esclarir» què li va passar a aquesta ferida, la qual té un traumatisme cranioencefàlic, però que ha millorat en les darreres hores i s'ha pogut rebaixar el seu estat.

aldarulls sentencia
Les pedres que van causar la fractura del crani al policia en estat molt greu són com les que apareixen al terra a la imatge | Twitter (@punsix)

Balanç general de la setmana

Quatre persones han perdut la visió d'un ull i el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès un total de 579 ferits arreu de Catalunya durant la darrera setmana de protestes i aldarulls, segons ha informat la consellera de Salut, Alba Vergés. La consellera ha explicat que de dilluns a divendres el SEM havia atès 565 persones i aquest dissabte s'hi van sumar 14.

D'aquests ferits,  quatre han perdut la visió d'un ull.  Ha concretat que un d'ells és el jove que va patir la lesió el dilluns passat a l'aeroport, mentre que hi ha tres més ingressats a l'Hospital de Sant Pau. D'aquests, un estava a l'espera d'operació aquest dissabte i Vergés ha confirmat que  finalment també ha perdut la visió de l'ull. En aquests casos, els metges qualifiquen que els impactes que van rebre els joves ferits són compatibles amb els de bales de goma o escuma, encara que segueixin investigant els fets ocorreguts.

La consellera ha constatat un «canvi de dimensió» pel que fa als ferits, ja que les nits anteriors s'havien saldat amb un centenar de ferits cada dia aproximadament, mentre que aquest dissabte a la nit han estat 14.

policia aeroport
El primer afectat a l'ull va és el que va ser ferit a l'aeroport | Twitter (@324cat)

14 nous ferits i 13 persones més detingudes

El Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) va atendre  14 persones arreu de Catalunya durant les protestes que aquest dissabte es van tornar a repetir en contra de la sentència de l'1-O i les actuacions policials dels darrers dies. Segons ha informat el cos d'emergències, onze de les atencions es van fer a Barcelona i tres a Girona.

Per altra banda,  els Mossos van detenir 13 persones aquest dissabte en el marc de les protestes i les actuacions policials dels darrers dies, segons han informat el cos policial. Tots els detinguts van ser a Barcelona. En el dispositiu policial van resultar ferits quatre agents, tres d'ells a Barcelona i un a Tarragona, segons les mateixes fonts.

També et pot interessar...