El Banc d'Espanya confirma que La Caixa va perdonar part d'un crèdit al PSC

Es confirmaria la teoria del PP sobre que els socialistes reben tractes favorables d'entitats bancàries
Miquel Iceta rep un cop dur a l'inici de la campanya electoral | Cedida

 

La documentació que el Banc d'Espanya ha entregat al parlament espanyol ha generat un gran impacte, en saber-se que, La Caixa, hauria perdonat part del deute que tenia el PSC amb l'entitat bancària l'any 2004. Segons informa el diari 'ABC', aquesta situació seria la prova que evidència un tracte favorable de La Caixa cap als socialistes.

 

L'informe va ser entregat pel mateix governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, on apareixeria que l'entitat catalana hauria perdonat part dels 6,5 milions d'euros que l'organisme català devia, després d'abonar una part del crèdit principal sol·licitat, el qual ascendia fins als 7,8 milions d'euros.

Una revelació una dècada després

Per trobar l'inici de la investigació, ens hem de remuntar fins l'any 2005, on el Tribunal de Comptes va llançar la primera acusació sobre aquesta irregularitat, la qual no es va poder destapar en aquell moment, a causa que no es van publicar totes les dades necessàries.

 

No obstant això, aquesta vegada sí que s'ha confirmat la «falta de rigor» de La Caixa que Linde reflecteix en la documentació. Tot i això, les xifres exactes de l'operació no s'han fet públiques i es detalla que, en aquell moment, no es va sancionar a l'entitat, perquè la seva condonació no va afectar a la seva solvència.

El PP, darrere de la investigació

Els representants del Partit Popular van ser els encarregats de sol·licitar al Banc d'Espanya la relació de les condonacions de crèdit que les entitats bancàries espanyoles hagin concedit al PSOE i al PSC des del 2004, per tal de demostrar que els organismes socialistes compten amb un tacte financer favorable respecte al PP.

Comentaris