Els CDRs despengen la bandera espanyola de la delegació del Govern a Girona

Aquest matí, unes 400 persones han tallat també les vies de l'AVE durant unes hores

Un grup de manifestants ha accedit a la delegació del Govern a Girona, i ha acabat despenjant la bandera espanyola de la institució. Tot això, després que aquest matí unes 400 persones hagin entrat a l'estació de trens i hagin tallat les vies de l'AVE a la mateixa ciutat de Girona.  

Després d'enfrontar-se amb els agents de seguretat privada, un grup de joves ha aconseguit entrar dins de l'edifici i pujar als pisos superiors. Un cop al tercer pis, han sortit al balcó d'on han tret la bandera d'Espanya, que han llençat al carrer, i han hissat una estelada, a més de penjar també una estelada negra .  

«Fora, fora, fora, la bandera espanyola»

L'acció, que ha estat realitzada per un encaputxat, ha estat victorejada per un gran nombre de membres dels Comitès de la Defensa de la República que es trobaven a les portes de l'edifici oficial. Mentre es despenjava la bandera els manifestants cridaven: «Fora, fora, fora la bandera espanyola» o «República o República». 

A més dels manifestants, parts dels treballadors públics han mostrat el seu suport a l'acte reivindicatiu a través de les xarxes. Des del compte de Twitter de l'Assemblea de Treballadors/res per a la Defensa de les Institucions Catalanes han celebrat que els CDRs hagin fet «el que cap de nosaltres, treballadors públics, ens hem atrevit a fer mai, despenjar la bandera espanyola de la seu de la Generalitat». Els CDRs, per la seva banda, han qualificat «d'exemple» la dignitat i determinació dels funcionaris. 


Comentaris

envia el comentari