La bandera i flors, condicions de Sánchez a Torra per la reunió d'aquest dijous

El president de l'executiu espanyol es reunirà també amb sindicats i Pimec

Pedro Sánchez i Quim Torra, a la reunió mantinguda al Palau de Pedralbes el 20 de desembre de 2018.
Les banderes i les flors, dues condicions que l'equip de Sánchez ha volgut mesurar al detall. | Catalunya Diari

La reunió d'aquest dijous, 6 de febrer, entre Pedro Sánchez i Quim Torra, ha estat minuciosament preparada per part dels dos presidents dels governs i els seus respectius gabinets. A Palau, a més, la trobada ha implicat haver de preparar l'espai en què es durà a terme i pensar, en termes de protocol però també d'intencionalitat política, en com serà la imatge dels dos mandataris reunits després de catorze mesos sense trobar-se.

A Moncloa, els errors comesos en la trobada del Palau de Pedralbes del 20 de desembre de 2018 encara pesen: recorden, sobretot, les flors grogues que decoraven l'escena on es van reunir els dos presidents i que l'equip de Sánchez va corregir 'in situ', hàbilment, situant una planta vermella per contrarestar aquest color al qual se li dona el significat del reclam de la llibertat dels presos.

La bandera i les flors, dues condicions imposades des de la Moncloa

Així doncs, en aquesta ocasió l'equip de Sánchez no vol pecar d'ingenu i ja ha posat dues condicions als amfitrions de la trobada. La primera és, precisament, que la decoració no sigui exclusivament groga. Si hi ha flors, doncs, hauran de buscar-ne d'un altre color.

En segon lloc, han exigit que la bandera espanyola ocupi el lloc preeminent que li pertoca, protocol en mà. Així, han exigit que, en cas que hi hagi dues banderes, la d'Espanya se situï a l'esquerra, posició que indica preeminència en termes protocol·laris. Si opten per incloure també l'europea, la bandera espanyola haurà d'estar en posició central, la de més importància, tal com ha demanat Moncloa.

 

Reunió amb els sindicats i Pimec

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es reunirà també amb Barcelona Global, els sindicats CCOO i la patronal Pimec a la delegació del govern espanyol. Les reunions se celebraran a la tarda després que al matí, a partir de les dotze, Sánchez visiti el president de la Generalitat, Quim Torra, al Palau de la Generalitat.

A partir de les cinc de la tarda, el president espanyol rebrà l'associació empresarial Barcelona Global; a les 17.45 hores serà el torn d'UGT i CCOO i a les 18.30 hores el president de Pimec, Josep González, acompanyat de representants de l'òrgan de govern de la patronal. L'endemà, Sánchez visitarà la seu de Foment del Treball i el seu president, Josep Sánchez-Llibre.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari