El Barça avisa que la inhabilitació de Torra «vulnera greument» la voluntat democràtica

El club demana diàleg per resoldre el conflicte a Catalunya

El president de la Generalitat, Quim Torra, amb mascareta, durant una reunió del Consell Executiu
Quim Torra ha estat inhabilitat aquest 28 de setembre | ACN

El Futbol Club Barcelona ha fet públic un comunicat aquest dilluns on ha alertat que la inhabilitació del fins ara president de la Generalitat, Quim Torra, «vulnera greument» la voluntat democràtica de la ciutadania «expressada lliurement a les urnes».

El club ha manifestat a través d'un comunicat «solidaritat» amb Torra i ha considerat «desproporcionada» la inhabilitació per desobediència pel cas de la pancarta que ha corroborat el Tribunal Suprem. Finalment, el Barça recorda que sempre ha defensat que el «conflicte polític» que «des de fa anys» viu Catalunya s'ha de resoldre «des del diàleg polític i mai des de la seva judicialització», com consideren que ha estat el cas.

Un miler de persones es manifesten al centre de Barcelona

Un miler de persones convocades pels CDR s'han manifestat pel centre de Barcelona en contra de la inhabilitació del fins ara president de la GeneralitatQuim Torra. La manifestació ha començat poc abans de les vuit del vespre a Jardinets de Gràcia i s'ha adreçat al Passeig de Gràcia.

A l'altura del carrer Mallorca hi havia forta presència policial i han seguit fins al carrer València, intentant arribar a la delegació del Govern. A la cruïlla amb el carrer Pau Claris, també fortament custodiada pels Mossos, han deixat una pancarta amb el lema 'Ni un pas enrere' i han seguit caminant. Més endavant han tret dos vestits de jutge amb caretes de porc mentre cridaven consignes com 'Els carrer seran sempre nostres' o 'Fora les forces d'ocupació'.

La intenció dels manifestants era adreçar-se primer a la delegació del govern espanyol a Barcelona i després a la plaça Sant Jaume per acabar a la plaça Urquinaona, segons s'ha pogut saber a través de diferents grups de xarxes socials.

Durant tot el recorregut els manifestants han cridat consignes com 'Urquinaona, ho tornarem a fer', 'Pim, pam, pum, que no en quedi ni un', 'Fora les forces d'ocupació' o 'Fora, fora, fora, la justícia espanyola'. També, davant dels Mossos, han cridat lemes com 'No us mereixeu la senyera que porteu'. 


Comentaris

envia el comentari