IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Barcelona gairebé descartada com a seu de l'Agència Europea del Medicament

La ciutat comtal ja no està entre les preferides a causa de la tensió política que es viu a Catalunya

La ministra de Sanitat, durant la presentació oficial de la candidatura de Barcelona per acollir la seu de l'EMA.
La ministra de Sanitat, durant la presentació oficial de la candidatura de Barcelona per acollir la seu de l'EMA. | CatalunyaDiari.cat

Barcelona podria perdre una gran oportunitat internacional a conseqüència de la gran inestabilitat política que s'està vivint a Catalunya durant els últims mesos. La ciutat comtal era fins ara una de les localitzacions preferides per acollir la seu de l'Agència Europea del Medicament (EMA, en anglès).

Com informa el diari britànic 'Financial Times', la capital catalana ha quedat pràcticament descartada a causa del procés independentista i ha donat pas a Bratislava i Milà com enclavaments punters.

Una gran oportunitat internacional

Actualment la seu de la EMA es troba a Londres, però amb l’amenaça del Brexit, les autoritats europees van iniciar un procés per buscar un emplaçament diferent dins de la UE.

Cal destacar que acollir la seu d’aquesta agència és una gran oportunitat per qualsevol ciutat. I és que aquesta dona feina a unes 900 persones i genera un entramat d’unes 1.600 empreses al seu voltant.

Barcelona continua competint


Tot i això, el Ministeri de Sanitat assegura que Barcelona continua dins de la competició, en la que qualifiquen d'una carrera «molt igualada». La votació final se celebrarà el pròxim 20 de novembre.

La lluita per la seu de la EMA compta amb 19 candidatures on, a més de les citades ciutats, també destaquen altres com Amsterdam i Copenhaguen.


Comentaris

envia el comentari