Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Llums de Nadal de Barcelona el 2019

Barcelona buscarà patrocinadors privats per pagar els llums de Nadal

El consistori proposa solucions a la crisi econòmica provocada pel coronavirus

Llums de Nadal de Barcelona el 2019
El consistori proposa solucions a la crisi econòmica provocada pel coronavirus | Catalunya Diari

La regidora de Comerç de Barcelona, Montserrat Ballarín, ha explicat que l'Ajuntament estudia buscar «espònsors privats» per a fer front al pagament dels  llums de Nadal, que financen un 50% el consistori i l'altre 50% els comerciants.

Ho ha dit en la comissió d'Economia i Hisenda d'aquest dimecres, en la qual ha detallat que la crisi econòmica provocada pel  coronavirus genera «incertesa» sobre si els  comerços podran fer front al pagament d'aquest 50% que els correspon.

Ballarín ha assegurat que la idea de «treballar amb els eixos per a buscar patrocinadors» permetria millorar els  llums de Nadal  de la ciutat i impulsar la campanya de Nadal  que  Ajuntament i comerciants estan dissenyant des del passat 8 de gener.

Un fons Covid de 90 milions d'euros

L'Ajuntament de Barcelona ha començat els tràmits per modificar el pressupost del 2020 i poder crear un fons de 90 milions d'euros per pal·liar els efectes de la crisi econòmica i social  derivades de la pandèmia de la Covid-19.

La Comissió d'Economia i Hisenda ha aprovat aquest dimecres l'inici de l'expedient, amb els vots a favor de tots els grups excepte els d'ERC, que s'ha abstingut. Els republicans han advocat per seguir treballant en la proposta de tal manera que els seus vots puguin canviar al sí en l'aprovació definitiva de la modificació pressupostària que tindrà lloc al plenari del 24 de juliol. 

El regidor de Presidència i Pressupostos de l'Ajuntament, Jordi Martí, ha recordat que els 90 milions s'aconsegueixen aprofitant partides que s'han deixat d'executar a causa de la pandèmia i utilitzant el romanent de tresoreria dels comptes municipals, aconseguit a partir d'anys de superàvit.

Aquest extrem encara no està permès per la legislació que regula les administracions locals, però és una eina que diversos municipis d'arreu de l'estat han posat sobre la taula de l'executiu de Pedro Sánchez, i tot apunta que la norma es modificarà.

El primer grup a l'oposició de l'Ajuntament, ERC, s'ha  abstingut en aquesta votació inicial, tot confiant que en la definitiva, que es farà en el ple del 24 de juliol, podrà votar a favor. El portaveu dels republicans, Ernest Maragall, ha advertit que la proposta pressuposa que hi haurà una baixa execució del pressupost aprovat el gener, «és a dir, que hi haurà retallades».

Per això ha advertit que volen votar una modificació del pressupost que «no sigui una anticipació d'una altra retallada inevitable», i ha convidat a seguir treballant en la proposta durant aquest mes que queda perquè això no sigui el que acabi passant.