Els barcelonins puntuen amb un 6,4 la gestió del Govern de Colau, la nota històrica més alta

A més, puntuen a la Generalitat amb un 5,7 mentre que el Govern central rep més suspesos que aprovats, i obté una nota del 3,6

La alcaldesa de Barcelona, Ada Colau.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. | Cedida

Els barcelonins puntuen la gestió de l'Ajuntament amb un 6,4 sobre deu, la nota més alta de la sèrie històrica i la millor que atorguen a una administració, ha destacat aquest dilluns en roda de premsa el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, en presentar l'Enquesta de Serveis Municipals. La majoria de barcelonins aproven la gestió municipal del Govern d'Ada Colau —la suspenen el 12,8%—, i puntuen la de la Generalitat amb un 5,7, també amb la majoria aprovant la seva gestió, mentre que la del Govern central rep més suspesos que aprovats, i obté una nota del 3,6.

L'enquesta, feta sobre la base de 6.000 entrevistes personals entre abril i juny, assenyala que el 43,4% dels ciutadans valora positivament la gestió dels fons econòmics de l'Ajuntament, mentre que el 17,4% veu normal aquesta gestió i el 25,7% la valora malament o molt malament. El 55% dels barcelonins està poc o gens satisfet amb la relació entre els impostos que paga i els serveis que rep, la qual cosa valoren positivament el 40,6% dels enquestats, ha detallat el director d'Estadística, Marius Boada.

El 82,6% aprova la gestió municipal al seu barri, que obté una nota global del 6,5 sobre deu, amb xifres similars en tots els districtes i amb la puntuació més alta a Les Corts (6,7) i la més baixa a Sant Andreu i Sant Martí, tots dos amb un 6,3. Pisarello ha destacat que els resultats de l'enquesta, de caràcter anual, demostren l'alta capacitat de resiliència de Barcelona i que es pot dur a terme una gestió de l'economia rigorosa i alhora redistributiva, posant èmfasi en l'agenda social, «en un context de crisi i de turbulències». Ha ressaltat que els barcelonins valoren la gestió i l'estabilitat del Govern municipal, de BComú i el PSC, en una situació políticament intensa, i ha demanat: «Més enllà del context polític i una situació econòmica complexa, hem de cuidar el que és aquest model de ciutat».


Comentaris

envia el comentari