Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president Torra i el conseller Bargalló, en un acte en una escola de Cornellà de Llobregat el 12 de setembre de 2019.

Bargalló descarta les mascaretes als cicles d'educació infantil

«Al juny, la presència de l'alumnat als centres educatius serà voluntari», ha reiterat el conseller d'Educació

El president Torra i el conseller Bargalló, en un acte en una escola de Cornellà de Llobregat el 12 de setembre de 2019.
El president Torra i el conseller Bargalló, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

El conseller d'Educació,  Josep Bargalló, ha descartat les mascaretes a les classes d'infantil i també aules amb separacions entre alumnes marcades a terra com a França. «Els alumnes d'educació infantil aniran sense mascareta. I els d'educació primària, si respecten les distàncies, tampoc la necessitaran», ha assenyalat aquest dissabte Bargalló als micròfons de Catalunya Ràdio.

El conseller d'Educació ha defensat un cop més el retorn aquests 15 dies de juny d'una part de l'alumnat i ha assegurat que les escoles tenen els recursos i els espais suficients per permetre-ho. «Al juny, la presència de l'alumnat als centres serà voluntari. A banda, les classes no es massificaran perquè molts alumnes decidiran no venir», ha afirmat Bargalló.

Madrid avança a la fase 1

En un altre ordre de coses, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha celebrat l’avenç a la fase 1 però ha assegurat que mantindran el recurs al Suprem per la denegació inicial. En una roda de premsa, Ayuso ha dit que desconeix si els motius que han propiciat el canvi de decisió són «polítics o tècnics» però ha insistit que la comunitat està preparada i que l’objectiu del recurs és conèixer els informes que van propiciar la denegació i poder «comparar-les amb altres CCAA».

«Per salut democràtica, cal que coneguem qui hi ha darrere de l’equip d’experts que decideixen per tots els espanyols», ha dit. Malgrat això, ha explicat que decaurà la sol·licitud de mesures cautelars perquè ara no tindrien sentit. Ayuso  no ha volgut avançar si sol·licitaran abans de 15 dies avançar a la fase 2 perquè ha dit que volen ser «prudents» però ha anunciat que, possiblement, demanaran la flexibilització de certes mesures abans s'esgotar la fase. Entre elles, permetre obrir centres comercials que «són segures i generen llocs de feina».

La presidenta autonòmica també ha defensat les mascaretes que s’han repartit als ciutadans i que ja sumen «prop de 5 milions». «Tenim el certificat del govern de la Xina i estan homologades», ha respost. L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, per la seva banda, ha dit que els parcs s’obriran però ha demanat «responsabilitat ciutadana».