Bargalló nega «rotundament» que hi hagi manca de coordinació entre Salut i Educació

Assegura que hi ha un treball conjunt des de fa mesos per prendre decisions en base a dades pedagògiques i sanitàries

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, i el director general de Professorat i Personal de Centres Públics, Ignasi Garcia Plata, en roda de premsa
Bargalló ha negat descoordinació entre Salut i Educació en declaracions aquest divendres. | ACN

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha negat «rotundament» aquest divendres que hi hagi manca de coordinació entre el seu Departament i el de Salut com denuncia, per exemple, CCOO que ha sol·licitat oficialment la convocatòria de la paritària de salut laboral. Bargalló, que ha atribuït aquest suposada descoordinació a «titulars interessats de grups de premsa amb interessos polítics i econòmics», destaca que tots els documents d'organització, funcionament i mesures dels centres educatius, que són públics, estan signats conjuntament per ambdós Departaments. «No hi ha cap tipus de descoordinació, el que hi ha és una feina conjunta des de fa mesos per prendre decisions conjuntes en base a dades pedagògiques i sanitàries», ha afegit.

Des de Canyelles, on ha visitat el futur centre Canyelles Espai Natura, el conseller ha insistit que Salut i Educació fa dos mesos que treballen en diversos protocols per garantir que l'inici del curs escolar es faci garantint la seguretat d'alumnes i docents i la qualitat pedagògica. Aquí, ha recordat que ambdós Departaments s'estan reunint tres cops per setmana per estudiar com aplicar els protocols i que la propera setmana faran públiques les primeres mesures concretes d'aplicació.

Salut endureix les mesures per la covid-19 a Reus i restringeix l’aforament de bars, restaurants i terrasses al 50%

En un altre ordre de coses, el Departament de Salut endureix les mesures preventives per la covid-19 a Reus, amb restriccions més estrictes que a Barcelona i Figueres. Queden prohibides les trobades de més de deu persones i es limita l’aforament al 50% en bars i restaurants, tant a l’interior com a l’exterior. Tampoc es podrà consumir a les barres dels establiments.

Es restringeix l’aforament en cerimònies religioses al 33% i en esdeveniments culturals i esportius, al 50%. «Fem una crida a no anar-hi si no és estrictament necessari; només tenim quinze dies per rebaixar l’activitat de tot el país», ha afirmat la consellera de Salut, Alba Vergés, en el marc d’una visita aquest divendres a Reus, on ha visitat els espais de cribratge massiu en tres barris de la ciutat.


Comentaris

envia el comentari