ÚLTIMA HORA

Trets i càrregues dels Mossos a Barcelona

El baròmetre prediu una altra victòria d’Ada Colau en unes suposades eleccions municipals

Els comuns guanyarien amb una destacable diferència a Esquerra, PSC i Ciutadans
Ada Colau | Cedida

 

 

El darrer baròmetre que s’ha dut a terme a la capital de Catalunya ha vist durant aquest matí la llum. L’indicador, que suposa una representació del primer semestre de l’any 2018 a Barcelona, mostra unes dades que no han deixat indiferent a ningú.

 

Barcelona en Comú segueix encapçalant la llista

Així doncs, segons l’informe presentat per l’Ajuntament, Barcelona en Comú –i, per extensió, Ada Colau– repetirien victòria, recollint un 16,2% dels vots de la ciutadania. Força més lluny quedaria la segona força política de l’hemicicle: Esquerra Republicana de Catalunya, amb només un 12,4%, patiria una davallada important.

 

I ja a la cua, i amb una diferència gairebé abismal, s’anirien aglutinant la resta de forces polítiques. En tercer lloc trobaríem el PSC, amb un 5,6%, el mateix percentatge que el PDeCAT, que es posicionaria com la quarta força. Ciutadans quedaria relegat a la cinquena posició, recollint només un 5,2% i, per últim, trobaríem la CUP amb un 3,6% i el Partit Popular amb un miserable 0,6%.

El PDeCAT s’endú la victòria pel que fa a la valoració de líders

Quant als líders polítics i a la valoració que la ciutadania en fa d’ells, Encapçala la llista Xavier Trias, del PDeCAT, amb una nota de 5,4. Empatada amb ell, es troba l’actual alcaldessa, Ada Colau, i els segueixen Alfred Bosch, d’ERC i amb un 5,3, i el socialista Jaume Collboni, amb un 5 just.

 

L'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias | efe
 
 

 

La resta de líders es situen per sota del 5, i són María José Lecha, regidora de la CUP, que obté un 4,6 de nota; la de Ciutadans, Carina Mejías, amb un 3,1, i finalment tancant la llista trobaríem al popular Alberto Fernández Díaz, amb només un 2,7 de valoració.

 

Si fem la comparativa amb el baròmetre que es va fer públic durant el passat gener, podem veure que Esquerra Republicana és la formació que més punts perdria, passant de primera força a segona amb unes pèrdues del 4,1% menys. Per altra banda, els socialistes han davallat en un 3,1%  respecte a les dades anteriors, i Ciutadans ha patit una pèrdua d’un 1,2%.

Comentaris