Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Assemblea En Comú Podem Tarragona

Les bases d'En Comú Podem aposten per donar suport a la investidura d'ERC a Tarragona

L'assemblea conjunta d'ambdues formacions ha votat les propostes del PSC i d'ERC

Assemblea En Comú Podem Tarragona
L'Assemblea d'En Comú Podem Tarragona aplega més de 150 persones | Twitter / En Comú Podem Tarragona

 

La coalició En Comú Podem Tarragona ha pres, aquest dilluns, deu de juny, al vespre,  una de les decisions més destacades en la jove història de tots dos partits a la ciutat. L'assemblea conjunta d'inscrits a ambdues formacions ha votat les dues propostes per a la constitució del pròxim govern municipal de Tarragona que En Comú Podem té sobre la taula: l'oferta socialista o l'oferta republicana.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

La reunió on s'ha pres la decisió s'ha dut a terme a la Casa del Mar, com va avançar aquest mitjà el passat divendres, set de juny. Els dos regidors electes, Carla Aguilar i Hermán Pinedo, claus per una aritmètica electoral que pugui constituir un govern sense els socialistes, han estat presents en una xerrada que han dut a terme membres de l'equip de la coalició. Aquests ponents han explicat la seva valoració dels resultats electorals, de com han desenvolupat les dues setmanes de campanya i quina és la seva visió de la situació política de  Tarragona.

Tanmateix, la part més interessant pels presents a la trobada era la de la votació per marcar el sentit del vot del grup municipal en la sessió constitutiva del plenari municipal tarragoní pel mandat 2019-2023. En Comú Podem Tarragona ha mantingut dues reunions de treball, una amb els socialistes i una altra amb els republicans.

Imatge d'arxiu dels membres de la llista d'En Comú Podem Tarragona durant la nit electoral de les eleccions municipals, aquest passat 26 de maig, | Clàudia Calduch

L'assemblea ha decidit votar per Pau Ricomà

De la trobada amb ERC, En Comú Podem va sortir amb una proposta d'acord de govern per votar a favor de la investidura de Pau Ricomà. Des de la coalició s'ha traslladat als inscrits que hi havia una alta coincidència programàtica amb els republicans així com la voluntat d'Esquerra d'incorporar parts del programa dels Comuns a l'acció de govern. 

Tanmateix, durant l'assemblea, també s'ha valorat la por d'un sector destacat de Podem Tarragona al fet que, fer alcalde a Ricomà, comporti endinsar la ciutat en el debat independentista. En aquest sentit,  els dos regidors han traslladat el compromís de Pau Ricomà que l'acord es tracta d'un projecte de ciutat, no d'un tema independentista. 

La proposta que té la coalició sobre la taula per part dels socialistes per fer alcalde a Josep Fèlix Ballesteros és diferent.  La comissió negociadora del PSC ha traslladat a En Comú Podem que volen governar en solitari  i és per aquest motiu que no els hi han demanat el vot, sinó que es votin a ells mateixos.

Els socialistes, segons la versió exposada durant l'assemblea,  no han tancat la porta a incorporar part del programa de la coalició ni, a més endavant, poder governar conjuntament. Ara bé, sí que han posat de manifest que mantenen diferències sensibles, com pot ser el pla urbanístic de la Budellera.

Finalment, l'assemblea, que s'ha dut a terme a porta tancada, ha votat les dues opcions i ha sortit guanyadora l'opció d'ERC per 76 vots a favor, 5 abstencions i 1 vot a favor que es votin a ells mateixos. Així doncs, tot apunta que el pròxim alcalde de Tarragona serà Pau Ricomà. Tot i això, alguns inscrits de Podem diuen que l'assemblea no té validesa perquè la formació lila l'hauria de fer per la seva banda.